AK Parti'nin Yerel Yönetimler Toplantısı, Eskişehir Mavi Ada Düğün Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Menderes Türel, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Afyonkarahisar illerinden belediye başkanları ile parti yöneticileri katıldı.

İZMİR'İN İÇME SUYUNU TEMİN ETTİK

Toplantıda konuşan Bakan Veysel Eroğlu, yeni düzenlenen yasa sayesinde Devlet Su İşleri'nin (DSİ) belediyelere su temini konusunda her türlü desteği verebildiğini söyledi. Eroğlu şöyle devam etti:

"Bu çerçeve de geçmişte nasıl İstanbul'un su meselesini hallettiysek, şuana kadar 49 şehrin su meselesini kökünden çözdük. Büyük hedefler ortaya koyduk. Şuanda İstanbul'un 2060-2070 yılına kadar suyu var. Ayrıca Ankara'nın da 2040 yılına kadar suyu gelecek ve onunda 2060 yılına kadarki suyunu da temin edeceğiz. Belediyelere sonuna kadar gereken her türlüğü desteği veriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin suyu yoktu. Ama başbakanımız dedi ki 'CHP'li belediyenin belediyecilikle alakası yok. İzmir'in suyunu da sen getir.' Biz de yıldırım hızıyla Gördes Barajı'nı inşa ettik. Böylece İzmir'in içme suyunu temin ettik. CHP'li belediyenin yönetimindeki Antalya'nın da su sıkıntısı var. Suyu getiremiyorlar. Geçen hafta birlikte istişare ettik Antalya'nın su problemini çözmek için protokol imzaladık. İnşallah Antalya'nın suyunu da biz getireceğiz. Belediyecilik yapamayan muhalefet partilerinin belediyelerini de biz destek vermeye devam edeceğiz. Biz kimseyi ayırt etmiyoruz."

ŞEHRİN GİRİŞİNDEN BELEDİYENİN AK PARTİLİ OLUP OLMADIĞINI ANLIYORUM

AK Parti'nin belediyecilikte destan yazdığını savunan Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, gittiği şehirlerin girişine baktığında başkanın hangi partiden olup olmadığını hemen aldığını söyledi. Eroğlu şunları kaydetti:

"Ben bir çok ile gidiyorum, şehrin girişinde o belediyenin AK Partili olup olmadığını anlıyorum. Şehrin girişinden ve temizliğinden hangi belediyeden olduğu anlaşılıyor. Altyapısı olmayan şehir 5 yıldızlı şehir olamaz. Gerçekten AK Parti çevre konusunda en hassas, en duyarlı, en büyük yatırımları yapan bir partidir. Bunu da zaten görüyorsunuz. İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde hava kirliliği sorunu vardı. Hava kirliliği nedeniyle promosyon olarak gaz maskesi dağıtılıyordu. Başbakanımız doğalgaz dağıtım sistemini kurdu, hava kirliliğini önleyici tedbirler aldı. Şuanda İstanbul havası temiz illerin başında gelmektedir."

Konuşmasının ardından Bakan Eroğlu'na, Eskişehir Odunpazarı merkez ilçenin AK partili Belediye Başkanı Burhan Sakallı, lületaşından yapılmış olan bir baston hediye etti.