Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, zalim bir kişinin yönetiminde olduğunu belirttiği Suriye’ye 'sabrımızı taşırma' uyarısında bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gezi incelemelerde bulunmak, bakanlığı ile ilgili sürdürülen hizmetlere ilişkin olarak gerçekleştirilecek koordinasyon toplantısına katılmak üzere akşam saatlerinde Kırşehir’den karayolu ile Nevşehir’e getti. Bakan Eroğlu, Nevşehir'de öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı. Polis merasim mangasını selamladıktan sonra bakanlığına bağlı genel müdürler, bölge müdürleri ve daire başkanları ile valilik makamına geçen Bakan Eroğlu, burada Nevşehir Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin’den ilin sorunları ve yatırımlar ile ilgili brifing aldı. Brifing sonrasında Bakan Eroğlu, Nevşehir ve bölgesine yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Bakan Eroğlu bir basın mensubunun Suriye sınırına yapılan askeri yığınak ve Suriye’nin de buna karşılık tanklarını sınıra yığması konusundaki düşüncelerini sorması üzerine şunları söyledi: “Suriye’de zalim bir yönetim bulunuyor. Tanklarla ve ağır silahlarla halkı çoluk, çocuk demeden öldürüyor. Bundan büyük üzüntü duyuyoruz. Daha önce Başbakanımız tarafından Esed’e defalarca tavsiyelerde bulunuldu. Tek adam rejiminden vazgeçmesini ve demokratik adımlar atmasını istedi. Hatta Suriye Başbakanı Itri ile birlikte Asi nehri üzerinde demokrasi barajı temeli attı. Oradan Halep şehrine geçildi. Başbakanımız Esed’e 2 saat boyunca yine demokrasi konusunda tavsiyelerde bulunuldu. Geçtiğimiz günlerde uçağımızı hiçbir ikazda bulunmadan düşürdü. Bizim sabrımızı taşırmamasını söylüyorum. Başbakanımız konuyla ilgili geniş açıklama yaptı. Gerekli tedbirler alınıyor.”

Bakan Eroğlu muhalefet partilerinin tutumu ile ilgili bir başka soruya karşılık ise “MHP Genel Başkanı politikamıza tam destek vereceğini açıkladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu”nun ise bir gün dediği ertesi güne uymadığı için bir şey söylemeyeyim" cevabını verdi. Ziyaret sonunda Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Bakan Eroğlu’na Avanos ilçesinde topraktan yapılma Hitit testisi hediye etti.

Valilik ziyareti sonrasında Bakan Eroğlu ve beraberindekiler Nevşehir Belediyesi’ne geçti. Nevşehir ziyareti sırasında AK Parti Nevşehir İl Başkanlığını da ziyaret ederek İl Başkanı Kazım Sunar ve partinin ileri gelen ilgilileri ile de bir araya gelecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, daha sonra bakanlığına ilişkin olarak Nevşehir genelinde gerçekleştirilen hizmetlere ilişkin olarak düzenlenecek koordinasyon kurulu toplantısına katılmak üzere Kapadokya gidecek.



AK (OE/RT)