Ankara'dan karayoluyla gelen Bakan Eroğlu, ilk olarak Kaman İlçesi'ne uğradı, Değirmenözü Göleti temel atma törenine katıldı. Kaman'dan Kırşehir’e geçen Bakan Veysel Eroğlu, Boztepe yolu üzerindeki Kırşehir Belediyesi Vahşi Çöp Alanı Islahı Temel Atma törenine katıldı. Törende ilk olarak Belediye Başkanı AK Parti'li Yaşar Bahçeci konuştu. Kırşehir’in yeşil ve yaşanılır bir il olması için yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Bahçeci şunları söyledi:

"Kırşehir’in ciğerine saplanan bu vahşi çöp alanı 25 yıl kullanıldı. Geçen yıl arıtma tesisimizi hizmete açtıktan sonra burayı rehabilite etmek çalışma yaptık. Sayın bakanımızın da desteği ile bugün buranın temelini atıyoruz. Avrupa standartlarına göre katı atık ve atıksu arıtma tesislerimizle Kırşehir’i yaşanılır bir kent haline getiriyoruz. Burada katı atık, katı pil, katı kağıtları yeniden dönüşümünü yapıyoruz. 14 mahallemize 16 park projemize başladık. Bir kısmını hizmete açtık, bir kısmını da bu yıl tamamlayarak hizmete açacağız. Zemini en sağlam olan bu yeri imara açarak yeliş alanlarıyla bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Kırşehir’in içme suyu isale hattının ihale ettik. 12.5 milyon Euro kredi ile yapacağız. Böylece halkımıza hem kaliteli ve sağlıklı su içirmiş olacağız, hem de kayıp kaçak oranımızı ortadan kaldıracağız."

Kırşehir Belediyesi’nin çalışmalarını çok başarılı bulduğunu belirterek konuşmasına başlayan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda 10 milyonluk koskoca İstanbul’un bile katık atık su ve atıksu arıtma tesisi yoktu. Hatta çöp depolama alanında patlamadan dolayı bir çok kişi hayatını kaybetmişti. Türkiye’de bu konudaki ilk çalışmayı sayın Başbakanımız yapmıştı. BugünTürkiye’de diğer belediyelerimizin de yaptığı yatırımlarla 50 milyon kişinin katı atığı toplanıyor. Hatta çöpten elektrik bile üretiliyor. Nereden nereye geldik. Kırşehir Belediyemizin yaptığı katık atık su ve atıksu arıtma tesisi ile vahşi çöp depolama alanının rehabilite edilmesiyle, park ve bahçelerin yapılmasıyla Kırşehir modenn ve yaşanılır bir kent haline gelecek. Bu alanın yerleşim alanına açılması da Kırşehir için çok faydalı bir hizmet olacaktır."

Bakan Eroğlu, ardından Vali Mehmet Ufuk Erden ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile birlikte vahşi çöp alanı ıslahı yatırımının temelini attı.



SG(OE/SS)