Bugün Ankara’dan karayoluyla Amasya’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydınca Beldesi’nde Aydınca Barajı temel atma törenine katıldı. Vali Abdil Celil Öz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve protokol üyelerinin de yer aldığı törende konuşan Bakan Eroğlu, "Kültürümüzde, 'Bir yere giderken eli boş gidilmez' derler. Biz de buraya heybemiz dolu geldik. 20 adet toplam 152 milyon TL’lik dev müjde ile geldim. 14’ü DSİ’nin, 3’ü meteorolojinin, 2’si Orman Genel Müdürlüğü’nün biri de Çevre Müdürlüğü’nün olmak üzere tam büyük yatırım projesi bunlar. Bugün burada temelini attığımız Aydınca Barajı 90 metre yüksekliğinde olacak ve burada modern bir sulama yapılacak. Ekonomide geldiğimiz noktaya bakarsak umut verici olduğunu görüyoruz. Büyümede Çin’den sonra ikinci sıradayız. Enflasyon canavarını yok ettik" dedi.

Eskiden IMF memurunun Türkiye’ye geldiğinde devlet büyüğü gibi ağırlandığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Geçtiğimiz günlerde IMF’ye borcumuzu kapattık. IMF’ye 5 milyar dolar borç verdik. Artık IMF’den alan değil borç veren bir Türkiye var. KEY’lerle ilgili devletin 3 milyar TL borcu vardı onlarda ödendi. Hatta ben bile umudumu kestiğim KEY parasını aldım. Aslında daha söylenecek çok söz var. Ama biz bunlarla vakit kaybetmiyoruz. Biz kasayı dolduruyoruz. Borçları ödüyoruz. Bunları yaparken de yatırımlara devam ediyoruz" diye konuştu.

Ülkenin su sorununu da çözdüklerini belirten Bakan Veysel Eroğlu, 41 milyon insanın 40-50 yıllık su sorununu çözüme kavuşturduklarını, İstanbul’un da 2070 yılına kadar su ihtiyacı olmadığını vurguladı. Konuşmasının ardından barajın temelini atan Bakan  Eroğlu, daha sonra doğaya bin keklik saldı.



ST(İS/SS)