Kırşehir ve Nevşehir’de açılış ve temel atma törenlerine katıldıktan sonra dün gece Kayseri'ye gelen Bakan Eroğlu, bugün Kayseri Valiliğini ziyaret etti. Eroğlu, burada yaptığı açıklamada DSİ Genel Müdürü görevindeyken uzun yıllar bitirilemeyen Develi Tüneli'ni bitirdiklerini anlattı. Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

’’Türkiye genelinde Bin Günde, Bin Gölet Projesi ile sulanmadık tarım arazisi bırakmayacağız. Projemizle tarımsal üründe 4 ve 14 misli artış olacak. 8.5 milyon hektar arazi de sulanacak. Göletlerden yapılacak sulamanın yanı sıra, doğal yöntemlerle sulamada önem kazanacak.’’

Bakan Veysel Eroğlu, ormanlara fidan dikimi ve tohumda yüzde 100'e ulaşan başarı sağladıklarını ileri sürerek, "Yeni bir proje ile okul bahçelerini de ağaçlandırıyoruz. Okullar Hayat Bulsun Projemiz ile okul bahçelerimiz de yemyeşil olacak’’ dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne de ziyaret eden Bakan Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’la birlikte toplu temel atma törenine katıldı. İl Özel İdaresi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle toplu olarak 5 gölet ve sulama kanalının temelini attı, bazılarının açılışını yaptı.

Törende konuşan Eroğlu, "’İMF’nin memuru gelince, ülkemizde başbakan gibi karşılanırdı. Dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan, onlara gerekenleri söyledi. İMF’ye rest çekildi. Meksika’daki G-20 toplantısında İMF Başkanı bizi arayıp 5 milyar dolar istedi. Nereden, nereye. Merkez bankasının kasasını bile doldurduk" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da yaptığı konuşmada, kendileri iktidara gelmeden önce yatırımların hep yarım kaldığını ileri sürdü, 10 yılda yarım kalan tüm projeleri bitirdiklerini söyledi.