Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha sonra Denizli’nin Akköy İlçesi’ndeki Yenicekent İletim Kanalı’nın temel atma törenine katıldı. Törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

İlçeye gelişinde kendini karşılayanlarla bir süre sohbet edip isteklerini dinleyen Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, projenin bölgeye hayat vereceğini söyledi. Bakanlık olarak bugüne kadar bin 128 tesisi hizmete açtıklarını belirten Bakan Eroğlu şunları söyledi:

“Şu anda 49 şehrin su meselesini kökünden çözdük. Hedefimiz en az 40-50 yıl su sıkıntısı yaşamamak. Hidroelektrik santrallerinde büyük hamleler yaptık. Ülkemize yaklaşık 40 milyar dolarlık bir tasarruf sağlayacağız. Bu yıl sonuna kadar Belçika’ya yakın bir alanı ağaçlandırmış olacağız. Temelini attığımız 10 kilometre uzunluğundaki kanal sayesinde 15 bin 362 hektar alan sulanacak. 62 milyon liraya malolacak kanaldan sulamanın yanı sıra enerji üretiminde de yararlanılacak Kanal 26 Aralık 2014 tarihinde tamamlanacak.”

Temel atma töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eroğlu, bu yıl çok kar yağdığını, havaların ısınmasıyla birlikte sel baskınlarının yaşandığını, bakanlığın ve tüm il valiliklerinin mayıs ayı sonuna kadar teyakkuzda olacağını söyledi.

Bakan Eroğlu, törenin ardından Honaz İlçesi’ne bağlı Ovacık Köyü’ndeki, Ak Parti İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen hatıra ormanına fidan dikti. Burada, fidan diken işçi kadınlarla sohbet eden Eroğlu, “Gerçek kahraman sizlersiniz. Sizler sayesine orman alanlarımız büyüyor” dedi.

Eroğlu, daha sonra karayolu ile Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’ne hareket etti.

Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,



DHA(İÖ/AAA)