Bakan Veysel Eroğlu, Ak Parti'li Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ile Vali vekili Murat Demirci, Ak Parti'li belediye başkanları Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel ve DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk'le birlikte Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u ziyaret etti. Eroğlu, Kars’a Ramazan ayından 5 gün önce yani 15 Temmuz günü 24 saat kesintisiz su verileceği bilgisini vererek, suyun önemine değindi.

Bakan Eroğlu, herkesin su borcunu ödemesi gerektiğini, ödeme gücü olmayanların da sosyal devlet olanaklarından yararlanması gerektiğini ifade etti. Faturasını ödemeyenlerin suyunun hemen kesileceğini vurgulayan Eroğlu, "Kimse kusura bakmasın bende İstanbul’da borcunu ödemeyen abonelerin suyunu hemen keserdim. Böyece herkes ödemek durumunda kaldı" dedi. 

"SU BEDAVA GELMİYOR"

Herkesin mutlaka su borcunu ödemesi gerektiğini belirten Bakan Eroğlu, "Su bedava gelmiyor. Tesis kurmadan tutun da enerji ve personel gibi büyük maliyetleri var. Neticede bir yere hizmet geliyorsa bununda bir bedeli vardır ve herkesin kullandığı suyun parasını ödemesi gerekir. Maddi durumu iyi değilse yardım fonları var ve oradan alıp ödemesi lazım. Su bütün Kars'ın hakkıdır. Birisi faturasını ödemezse o faturayı bir başkası ödüyor. Yani su bir hayır kurumu değildir" diye konuştu.

"BİNANIN İÇİ SAHİBİNE DIŞI KARS'A AİTTİR"

Şehirciliğinde önemine değinen Bakan Eroğlu, binaların dış ceplerindeki dizayn ve boyaların belirli bir düzen ve kural içinde olması gerektiğininin altını çizerek, "Binanın dışı bu şehre gelenleri, içi ise sahibini ilgilendirir. Estetik ve son derece zarif, nereye bakarsanız gözü tırmalamayacak, hatta renginden caddesine kadar, dere ıslahından, ıslah edilen yerin korkuluklarına kadar son derece zarif olması lazım. Atalarımız geçmişte binaları ve şehirleşmeyi güzel yapmış ama sonraki nesiller ucuza mal olsun anlayışıyla kötü bir şehirleşme yapmışlar. Bu nedenle başkanımızın tasarladığı kentsel tasarım projesi de gerçekten takdire şayandır. Bir şehirde herkes canı istediği gibi bina yapamaz. Yani renginden çatısına kadar modern ve şehir dokusuna uygun olmalıdır. İçini istediği gibi yapabilir ama hiçbir kimse binanın dış kısmını ben canımın istediği gibi yaparım deme hakkı yoktur. Ben kırmızıyı seviyorum veya cırtlak bir sarı yapamaz. Çünkü binanın içi sahibine dış kısmı Kars’a aittir" dedi.

EŞİNDEN BAKAN'A: KARS'A NE GEREKİYORSA YAPIYORSUN

Başkan Nevzat Bozkuş'un Kars halısı hediye ettiği sırada Bakan Eroğlu, eşinin Karslı olduğunu anımsatarak, "Bizim hanım tarafı Kars’tan gelmiş. Selim İlçesi'nin Benliahmet Köyü'nden. Ben halı işinden anlamıyorum ama evde anlayan var Allah’a şükür. Dün de beni aradı ve ‘Kars’a ne gerekiyorsa yapıyorsun’ dedi. Bende ‘Kendimizi Kars’ın hizmetkarı ilan ettik daha ne yapayım’ dedim. Bir taraftan evden baskı, bir taraftan sizler, bir taraftan da Selim İlçesi” dedi.