Karayolu ile İstanbul’dan Tekirdağ’a gelen Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu, İsmet İnönü  Spor Salonu’nda düzenlenen Naip Köyü Barajı temel atma törenine katıldı. Törene Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaettin Akbulut, Özlem Yemişçi, Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç ve çok sayıda daire müdürü ve partili katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2002 yılında dünyada ve Türkiye’de kriz olduğunu anlatırken, "Şimdi dünyada kriz var. Bizde kriz yok. Çin’den sonra ekonomisi en çok büyüyen ikinci ülkeyiz. Merkez Bankası kasasında 90 milyar dolar döviz var. Bütün dış borçları ödedik. Şu an bütün dünyada kriz var. Bakın Amerika’da bankalar iflas etti. Avrupa ülkeleri neredeyse iflas bayrağını çekiyor. Türkiye'de 1 tane banka batmadı. Biz yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bizim şanlı bir tarihimiz, ay-yıldızlı bir bayrağımız var. Büyük hedefi olmayan milletler kaybolmaya mahkumdur. Bizim hedefimiz 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında Türkiye’yi Dünyanın ekonomileri iyi olan ilk 10 ülke arasında göreceksiniz" dedi.

GÜNÜ KURTARMAK İÇİN ÇALIŞMADIK

DSİ ile birlikte 9 yılda 1128 tesisin açıldığını ve 8.5 milyar lira yatırım yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, "Bakanlık olarak günü kurtarma için değil, gelecekte de su sıkıntısı olmaması için eylem planlarımızı yaptık. 2011 yılında DSİ ile birlikte 1110 tesisi tamamladık. Bunların bize maliyeti 8.5 milyar lira oldu. Bizim farkımız bu. Biz millete hizmet sevdalısıyız. Şimdi Tekirdağ, tarım, sanayi ve turizm bakımından potansiyeli yüksek bir ilimiz. Bugün temelini atacağımız Naip barajı bu bölge için çok önemli. Neden mi? Çünkü 2045 yılına kadar içme suyu sıkıntısını çözecektir. Barajın yapılması 3 yıl gibi bir zaman diliminde bitecek ve halkımızın hizmetine girecektir" diye konuştu. Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakanlığın 2011 yılında başlatmış olduğu Ergene koruma eylem planının tamamlandı. Bakanlığımız Ergeneyi kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalarda Ergeneyi ağaçlandırmak, göletler ve barajlar dahil yaklaşık 2.5 Milyar lira harcayacağız. Bu Ergene için değer diye düşünüyorum. Bildiğiniz gibi bu harekat başbakanımızın talimatıyla oldu. Bizlerde harekatı başlattık ve çalışmalar hızla sürüyor."

Bakan Eroğlu, 12 kilometre uzaklıktaki Naip Köyü’ne canlı bağlantı yaptı ve temel atmak için beraberindekilerle butona bastı. Naip Köyü’ndeki görevlilerde bakanın butona basmasının ardından çalışmalara başladı. Tören ardından Bakan Eroğlu Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’i ve Belediye Başkanı Adem Dalgıç’ı makamında ziyaret ederek kent hakkında bilgiler aldı. Bakan Eroğlu daha sonra AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın bir düğün salonunda düzenlediği kongreye katıldı. 



MY,RY(LK/İD)