Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesi'nde belediyenin düğün salonunda düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin de yer aldığı coğrafyada ayakta kalmanın yolunun güçlü olmaktan geçtiğini söyledi. Terör örgütünden sonra teröre destek verenlerle de mücadele edileceğini belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"PKK terör örgütü kendi başına mı, bu eylemleri yapıyor? Arkasında hangi devletler var bilmiyor muyuz? Ama şunu unutmayın; bu bayrak, bu topraklarda, 778 bin kilometrekarenin herbir karışında ilelebet dalgalanacaktır. Bu topraklardan bir karış vermeyeceğiz, bu vatan için hepimiz canımızı feda etmeye hazırız. Bunu herkes, terör örgütünü dolaylı yollardan destekleyenler de bilsin. İnşallah Türkiye daha da büyüyecek. O zaman onlara da gereken dersi vereceğiz."

Konuşması sırasında Hakkari'deki Dağlıca saldırısında şehit düşen askerlerden Uzman Çavuş Nurullah Oymak’ın babası Sabri Oymak’ın da dinleyiciler arasında olduğunu fark eden Bakan Veysel Eroğlu, duygu dolu anlar yaşadı. Şehadetin en büyük mertebe olduğunu belirten Veysel Eroğlu, "Şehit babası olmak çok büyük onur. Şehadet en büyük mertebe. Keşke Allah bize de nasip etse. Şehit babası ve annesi olmak da en büyük rütbe" diyerek şehitler için yaptıkları orman ve barajları anlattı. Şehitlerin ölmediğini, yaşadığını belirten Eroğlu, Nurullah Oymak’ın adının Balçıkhisar Beldesi’ndeki baraja verildiğini hatırlattı.

Teknolojinin hızla geliştiğini ve Türkiye’nin artık tank, savaş gemilerini yapar konuma geldiğini hatırlatan Bakan Eroğlu, "Göktürk uydumuzu uzaya fırlatacağız. 'Atak' helikopterleri yapacağız. Geçmişte silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacının yüzde 22’sini yerli olarak karşılayabiliyorduk, bugün yüzde 60’ını karşılıyoruz. İnşallah 2023’te tüm ihtiyaçlarını yerli kaynaklardan karşılayarak dünyaya savunma ihtiyaçlarını ihraç eden bir duruma gelecek. Zırhlı araçları ihraç etmeye başladık. Yeter ki birbirimizi sevelim sayalım" diye konuştu.

Bakan Veysel Eroğlu konuşmasının ardından çevresindekilerle tek tek tokalaşarak bayramlaştı.



OB(SU/İD)