Toplu temel atma töreni için Balıkesir’e gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak Vali Yılmaz Arslan’ı ziyaret etti. Eroğlu, ardından basın toplantısı düzenleyerek, Balıkesir’e yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Dokuz yılda her alanda olduğu gibi su yatırımlarında da Cumhuriyet tarihi rekorlarının kırıldığını anlatan Eroğlu, bu alanda toplam 1.128 tesisi tamamlayıp, milletin hizmetine sunduklarını ve 11 milyon dekar araziyi suya kavuşturduklarını söyledi. Eroğlu, GÖL-SU projesi ile bin günde bin gölet inşa ederek, 3 milyon dekar araziyi daha sulu tarıma açacaklarını kaydetti. Ağaçlandırma çalışmalarına da değinen Eroğlu, dört yılda hedeflerin aşıldığını ve Türkiye'nin orman varlığını artıran nadir ülkeler arasında yer aldığını anlattı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sadece Balıkesir'de son 9 yılda sulamadan içme suyuna, taşkın koruma, ağaçlandırma ve erozyon kontrolünden milli parklara kadar çeşitli alanlarda 857 milyon 512 bin lira yatırım yapıldığını belirtti.

DAĞDAKİ KEÇİDEN, GEYİKTEN SORUMLUYUM

Dursunbey Odaköy'de yapımı planlanan depolama alanı konusundaki soruları da yanıtlayan Bakan Eroğlu şöyle konuştu:

"Bu konuda bana belediye başkanı bir dosya verdi. Ben eskiden Çevre Orman Bakanıydım. Bakanlığın ismi değişti, Orman ve Su İşleri bakanlığı oldu. Bu konu şimdi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na geçti. Sayın bakanımıza bu konuyu hatırlatacağım. Çevre etkilendirme ve değerlendirme raporu hazırlanır. Çevreye zararı var mı yok mu, herhalde değerlendirilir. Ben şu anda konuyu tam bilmiyorum. Çevre kısmı tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kaydı. Ben sadece Doğa koruma, milli parklar, orman ve meteorolojiden sorumluyum. Dağdaki keçiden, geyikten, aslandan sorumluyum."

Dursunbey Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Ruhi Yılmaz, bakana Depolama tesisi konusunda soru yöneltmek için ayağa kalktığında, Eroğlu eliyle işaret ederek oturmasını istedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Edip Uğur ile Cemal Öztaylan da başkandan oturmasını rica etti.

YARASALAR İÇİN 3.5 MİLYON LİRA HARCADIK

Gazetecilerin Havran Barajı'ndaki yarasalar konusunu hatırlatması üzerine de Eroğlu, yarasaların doğaya ve çevreye büyük faydasının olduğunu belirtti. Eroğlu, "Havran barajını inşa ettiğimizde orada yarasa mağaraları vardı. Onlar su altında kalacaktı. Baraj bitmesine rağmen su tutmadık. Üniversiteler, bizim uzmanlarımız, DSİ, hep birlikte bir çalışma yaptık. Su seviyesi üzerinde yaklaşık 3,5 milyon lira harcadık, muhteşem bir mağara inşa ettik" dedi.

DARBELER ÜLKEYİ GERİLETİR

Bir gazetecinin, darbelerle ilgili soruşturma ve yargılama sürecini sorması üzerine Bakan Eroğlu, şu yanıtı verdi:

"Darbeler bir ülkenin ekonomisinde gerilemeye neden olur. Sonuçta her şeyi demokratik yolla çözmemiz gerek diye düşünüyorum. Bundan sonra darbe heveslileri olmaz diye düşünüyoruz. Çünkü darbelerden hesap sorulur hale geldi. Bize bizden başka dost var mı? 75 milyon insanımızın kardeş olması lazım. Düşmanlar ülke bölünsün parçalansın istiyor. Biz tek bir milletiz tek bir bayrağımız var."



HD,CY(İÖ/COŞ)