Muğla programının ardından Aydın’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Kerem Al’ı ziyaret etti. Kente bugüne kadar yapılan yatırımları anlatan Eroğlu, Aydın’ın ülke genelinde merkezi hükümetten en fazla hizmet alan ilk üç il içerisinde yer aldığını söyledi. Eroğlu, "Yenice Ovası’nda 13 bin 220 dekar araziyi sulayacak, Nazilli ve civarındaki 38 yerleşim yerinin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacını temin edecek olan Dandalaz baraj inşaatı tamamlanarak su tutmaya başladı. 12.12.2012 günü saat 12.12’de Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak. Çine Adnan Menderes Barajı’nın önüne yapılacak Gökbel Barajı ihalesi yapıldı. Bu baraj sayesinde Koçarlı, Söke, Çine ovasında binlerce dekar alan sulanırken, Gökbel HES ile de yıllık 24.54 milyon kilowatt saat enerji üretecek. Didim ve Söke’nin içme suyu ihtiyacını karşılaması planlanan Beşparmak ve Sarıçay Barajlarının projeleri hazırlanıyor. Bu barajlar 2013 yılında ihale edilecek" dedi.

MENDERES'İN ISLAHI

Büyük Menderes Nehri'nin devam eden ıslah çalışmalarını da değinen Bakan Veysel Eroğlu, "Aydın’da yıllardır Büyük Menderes Nehri’nin kış aylarında taşması dolayısıyla çiftçilerimiz üretim yapamıyorlardı. Geçtiğimiz yıl Çine Çayına kadar olan bölümü tamamladık. İkinci 40 kilometrelik etabın 24 kilometresini bitirdik. Önümüzdeki kış günlerinde Türkiye’nin dört bir yanından buraya ekipman sevk ederek Büyük Menderes Nehrinin ikinci etap ıslah çalışmasını tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah bundan sonra taşkınlar yüzünden çiftçimiz üretimden geri kalmayacak" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, Karpuzlu Ovası sulama şebekesinin tamamlandığını, Dalama sulaması şebekesinin ise 2013 yılında gerçekleştirileceğini, Çine İbrahim Kavağı göleti ve sulamasının inşaat ihalesinin önümüzdeki ay, Koçarlı Bağarası sulamasının ihalesinin 2013 yılında yapılacağını söyledi.

'BELEDİYE VAR MI?'

Aydın ziyaretine kendisine bağlı kurumların genel müdürleri ile birlikte katılan Eroğlu, "Aydın’a verdiğimiz müjdeleri bu kez heybeler almadı. TIR dolusu müjdelerle geldik. 2012 ve 2013 yıllarını yatırım ve hamle yılı olarak ilan ettik. Muhteşem yatırımlara imza atacağız. Aydın 90 yılda görmediğini 9 yılda gördü. Halep oradaysa arşın burada bizim 9 yılda gerçekleştirdiğimiz yatırımlar asla diğerleriyle mukayese edilemez. 2011 yılı sonu itibarı ile sadece birkaç bakanlığın Aydın’a gerçekleştirdiği yatırımların tutarı 5 milyar lirayı aştı. Yatırımları merkezi hükümet yapıyor. Aydın’da belediye var mı? Ben farkında değilim. Aydın’ın yıldızı parlak. Biz de bakanlık olarak Aydın’a en büyük yatırımları yapmanın onuru yaşıyoruz" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra Aydın Anemon Otel’de düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı.