Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Aydın'da cuma namazını kıldıktan sonra partisinin İl Başkanlığı'nda partililerle biraraya geldi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Eroğlu, gazetecilerin 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlendiği iddialarıyla ilgili sorular üzerine şöyle konuştu:

"Biz de yeni haber alabildik maalesef. Gerçekten çok vahim bir durum. Zaten şüpheler vardı. Biliyorsunuz Rahmetli Özal gerçekten ülkeye çağ atlattı. Özal'dan önce Türk Parasını Koruma Kanunu vardı. Yurt dışına çıkış yapan bazı ilim adamları dahil para bulamaz hatta bazı arkadaşlar profesörler tedbir için ayakkabısının çorabının içine 100-200 dolar sıkıştırır, öyle çıkardı. Tabii Türkiye'nin önünü kesmek için bazı çetelerin değişik zamanlarda bu şekildeki melanetleri işledikleri anlaşılıyor. Ama biz hükümet olarak bunların üzerine gittik. Çeteleri darmadağın ettik. Bundan sonra artık buna müsaade edilmeyecek ve hesap sorulacaktır. Yani demokrasinin önüne taş koyanlar veya bu şekilde melanetleri işleyenler hakkında gerekli çalışmalar yapılacak. Konu yargıya intikal ettiği için, yargı gerekli incelemeleri yaptıktan sonra, bunun müsebbipleri varsa onlar hakkında gereken yapılacaktır. Çok üzüldüm açıkçası. Ama Türkiye adına çok önemli adımdır. Çetelerin devrinin kapandığı darbelerin artık sona erdiğinin işaretidir. Kim demokrasi dışında bir yola tevessül ederse gereği yapılacaktır. Bunun işareti budur. Esasen herkes için demokrasi kapısı açıktı. İsteyen olursa ceketini çıkarır, ben de devlet memuruydum üniversitede hocaydım, bürokrattım. Çıkardık ceketimizi seçimlere katıldık. Neticede demokratik yollarla hizmet ediyoruz."

BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI

Bakan Veysel Eroğlu, Aydın'ın büyükşehir yapılacak iller arasında yeraldığını belirterek, büyükşehirin nimetlerini anlatmak üzere yeniden kente geleceğini ve ilin başına adeta talih kuşu konduğunu söyledi. AK Parti'den olmayan bir başkanın yapacağı hizmeti 'tek kanatlı kuşun uçmaya çalışması'na benzeten Eroğlu, Aydın Belediyesi'nin hizmetlerini de yetersiz bulduğunu, yaptığı işleri de Ankara'nın desteği ile gerçekleştirdiğini savundu. Eroğlu, partililerden Aydın'da yerel seçimlerde iktidar olma sözü aldı.

Bunun üzerine gazetecilerin "Adınız Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geçiyor. Aday mısınız?" sorusuna ise Eroğlu, "Partimizin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşündüğü son derece dinamik, muhteşem, Aydın'ı uçuracak adaylarımız var" dedi. Bakan Eroğlu, gazetecilerin "Siz düşünür müsünüz?" sorusuna "Beni karıştırmayın" diye yanıt verdi.

Bakan Eroğlu daha sonra Vimjo Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne geçti. Burada öğrenci ve öğretmenler tarafından karşılanan Eroğlu, halk oyunları gösterisini izledi. Eroğlu, fidan dikimine katıldı ve can suyu verdi. Temaslarını tamamlayan Eroğlu, Aydın'dan ayrıldı.

Cem ULUCAN/AYDIN,



(AÖ/SS)