Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlığının ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) ortak düzenlediği Afyonkarahisar il, ilçe ve belde belediyeleri eğitim seminerine katıldı. Ankara'dan karayoluyla gelen Bakan Eroğlu, seminerin düzenlendiği İkbal Termal Otel önünde davul ve klarnetle karşılandı. Seminere, Bakan Eroğlu'nun yanı sıra, TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Orman ve Su İşleri Bankalığı Müsteşarı Lütfi Akça, bakanlığa bağlı bölge müdürleri, Afyonkarahisar’ın ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, 2013'te büyükşehir yasasının çıkacağını ve bazı şehirlerin büyükşehir olacağını kaydetti.

ZAMANI İYİ KULLANIN

Bakan Eroğlu ise konuşmasında belediye başkanlarına, "Dakik olun, planlama yapın, altyapıyı çözün, zamanınızı iyi kullanın" dedi. Belediye hizmetlerinde zamanın doğru kullanılmasının önemine işaret eden Bakan Eroğlu, toplantıların başlama saatine dahi riayet edilmesi gerektiğini vurguladı. Bakan Eroğlu, "Zaman çok önemli. Benim sizlere tavsiyem mutlaka zamanınızı planlayın. Hedefe kilitlenmek birinci unsur, ikinci unsur ise zaman. Herkes dakik olsun. Toplantılara geç gelme anlayışını kırmak istiyorum. Ankara'dan gelirken 'Sayın Bakanım yarım saat geç kalsanız bir şey diyen olmaz' dediler. Ben ise 'Hayır' dedim. 09.30’da toplantının başlayacağı konusunda söz verdim. Bütün belediye başkanları için söylüyorum, bu çok önemli, buna kesinlikle uymanız gerekir. Toplantı ne zaman başlayacak ne zaman bitecek bunu bilin" diye konuştu.

ALTYAPI BİR KEREDE BİTMELİ

Belde, ilçe ve il merkezlerindeki altyapı sorununa da değinen Eroğlu, vatandaşların en büyük sıkıntısının yaz-kış yolların kazılması olduğuna işaret etti. Altyapı hizmetlerinin tek elden planlanarak bitirilmesi gerektiğine dikkati çeken Bakan Eroğlu, "Altyapıyı bir kerede bitirin ve hemen üst yapıya geçin. Vatandaş kazılmış yollardan rahatsız oluyor" dedi.