İncelemelerde bulunmak üzere sabah karayolu ile Şanlıurfa'dan Adıyaman'a gelen Bakan Eroğlu, ilk olarak Valiliğe geçti. Hükümet binası önünde tören mangası tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, beraberinde Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Murtaza Yetiş ile birlikte Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra gazetecilere konuşan Bakan Eroğlu, Adıyaman'a bir demet fidanla değil bir tır dolusu müjde ile geldiğini belirterek, "Adıyaman'ın fahri hemşeri olmaktan gurur duyuyorum. Adıyaman'a gelme planımı bugün için yapmıştım. Çünkü gelirken eli boş gelmek istemedim. Adıyaman'a bir demet fidanla değil bir tır dolusu müjde ile geldim. Bakanlığımız döneminde 2013-2014 yılını Adıyaman'ın en büyük hamle yılı olarak ilan ediyoruz. Bu bakımdan Adıyaman'a 17 müjde ile geldim. Bu müjdelerimden çoğu Adıyaman'ın yıllarca hasretle beklediği yatırımlardır. Bu yatırımların toplam bedeli 1 milyar 380 milyon lira ve şimdiye kadar Adıyaman'a böyle bir yatırım daha gelmedi. Yapılacak olan 17 projenin 12'sini Devlet Su İşleri gerçekleştirecek" dedi.

Projeler hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, sulama şebekelerinin arttırılarak, daha fazla tarım arazinin sulanacağını ve Çelikhan, Besni, Gerger ilçelerine 3 meteoroloji gözlem istasyonu kurulduğunu ve bu istasyonların 12.12.2012 tarihinde açılacağını söyledi.

Bakan Eroğlu'nun konuşmasından ardından Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Bakan Eroğlu'na Nemrut heykeli ve Adıyamanspor atkısı hediye etti.



SS(AAA)