AK Parti il kongresine katılmak üzere Düzce'ye gelen Eroğlu, Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı Ak Parti'li İsmail Bayram, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Aslan, Osman Çakır ve daire müdürleri tarafından Düzce Valiliği önünde karşılandı. Polis mangasını selamlayan Eroğlu, daha sonra kendisini karşılayan yaklaşık 100 kişiyle 10 dakika boyunca tokalaştı. Vali Şahin'in makamına geçen Eroğlu, Türkiye'de sertifikalı kereste ihraç edilmesi için özen gösterdiklerini belirterek, "FSC belgeli' sertifikalı keresteler mobilya üretiminde kullanılıyor. İhracat yaparken sertifikalı olması konusunda itina ediliyor. Biz Türkiye'de bunu başlattık. Sertifikalı ormanların iş sağlığı ve güvenliğinden kesim tekniklerine kadar kadar bir takım şartları var. Sertifikalı ormancılık faaliyetlerimiz hızlanacak. Biz bazı bölgelerimizde buna başladık. İnşallah bütün Türkiye'ye yaygın hale getireceğiz. Mobilya ihracatında bu çok önemli husustur" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, ormanlardaki odun üretimini artırdıklarını 5-6 milyon metreküpten 17 milyon metreküpe çıkarttıklarını anlattı. Eroğlu, buna rağmen orman varlığının azalmadığını aksine arttığını belirterek şöyle dedi:

"Son 30 yılda ki orman varlığına baktığımızda Türkiye'deki ormanlardaki odun serveti dediğimiz orman varlığına baktığımızda 936 milyon metreküptü. Şu anda 1 milyar 400 milyon metreküpe ulaştı. Yani yüzde 50 arttı. Dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de orman varlığı hem alan olarak, hem de odun serveti olarak artıyor. Çünkü ormanlarımıza bakıyoruz. Yangına karşı çok ciddi tedbirler alıyoruz. Akdeniz ülkesinde yangına karşı en iyi mücadele de ilke konumundayız. Başka ülkelere bile yardım ediyoruz. Ormanlarda gençleştirme ve bakım çalışmaları artıyor. Ayrıca ağaçlandırma ve erezyon seferberliği de hedeflerini aştı. İnşallah bu yıl sonuna kadar 23 milyon dekar yani 2 milyon 300 milyon hektarlık alanda çalışmamızı tamamlayacağız."



MY(MÇ/İD)