Manisa OSB'de temeli 14 ay önce atılan Polinas Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin polyester ambalaj filmi üretecek yeni tesisi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün tarafından törenle hizmete açıldı. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Polinas A.Ş. Genel Müdürü Merih Ceyhan, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Ülker'in de katıldığı törende konuşan Bakan Ergün, müteşebbislere seslenerek, çok önemli olan alın terine akıl terinin de eklenmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye gibi, firmaların da önlerine büyük hedefler koyduğunu belirten Ergün şunları söyledi:

"Türkiye'de siyaset ve ekonomi rayına oturdukça firmalarımızın başarılarını arttırdıklarını görüyoruz. Siyasi ve ekonomik istikrar, yatırımları arttırdı. Bunu kimse inkar edemez. İstikrar güveninin olmadığı, makro ekonomik dengelerin olmadığı yerde her zaman risk vardır. Türkiye bunları büyük çapta aştı. 2023 yılında Türkiye dünyanın en büyük ekonomilerinin arasında olmayı hedeflemektir. Türkiye petrol ve doğalgaz kaynakları zengin olan bir ülke değil. Bunun yanında daha yükselebilecek alanlarda kendimizi geliştirmeliyiz. Plastik ve ambalaj sanayi bunların başındadır."

3 ÜRETİM TESİSİNDE 150 BİN TON KAPASİTE

Polinas Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Merih Ceyhan, yeni tesis ve üretimiyle ilgili bilgiler verdi. Yeni tesisin Türk mühendislerinin gayretleri ile 14 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlanarak üretime açıldığını belirten Ceyhan, "200 bin metrekare tesis alanı ve 700 çalışanı ile son 1.5 yılda yüzde 50 oranında kapasite artışı sağlayan Polinas, biri İtalya'da, ikisi Türkiye'de olmak üzere üç üretim tesisiyle 150 bin ton kapasiteye ulaştı" dedi.

Konuşmaların ardından yeni tesis Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Ülker, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından açıldı.