Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı Siyaset Akademisinde 'Lider Ülke Türkiye' konulu ders verdi. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar’ın da katıldığı Siyaset Akademisi’nde Nihat Ergün, 10 Yılı aşan AK Parti hükümetinin toplumla büyük bir uyum içerisinde bütünleştiğini anlattı.

TOPLUM KENDİ İÇİNDEN OLAN LİDERİNİ BULDU

Türkiye’de bir çok değişimin iktidarları döneminde yaşandığını ifade eden Ergün şöyle konuştu:

"Gerçekten Türkiye’nin bunlara ihtiyacı vardı. Yeniden kendine gelmesi gerekiyordu. Bu da AK Parti ve onun lideri ile kendini gösterdi. Toplum kendine bir lider arıyor. Toplum kendi gibi olan, üzüldüğüne üzülen, kızdığına kızan, sevindiğine sevinen, bizim içimizden biri olsun, çalışkan olsun diye aklında ve vicdanında bu temel düşünceyi oluşturuyor. İşte genel başkanımız öyle bir lider olduğu için Edirne’den Iğdır’a kadar, Samsun’dan Hatay’a kadar büyük sevgi görüyor. Toplum bu işin arkasını bırakmadı. Bu her zaman olan bir şey değil. Nadiren olur. Böyle olursa ülkeler büyük mesafeler kat eder."

HEDEF DEMOKRATİK VE ZENGİN BİR ÜLKE

Bakan Nihat Ergün, Türkiye’nin demokratikleşmesini sağlıklı bir zemine oturmak için ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını da savunarak şunları söyledi: 

"Demokratikleştiren, düşünceyi açıklama hürriyeti, inanç hürriyeti, teşebbüs hürriyeti ve kendini ifade etme hürriyetinin alabildiğine geniş olduğu bir Türkiye. Böyle bir Türkiye’de insanlar kendi potansiyellerini ve kabiliyetlerini sergileyebilirler. Böyle bir ülkeyi inşa etmeye çalışıyoruz. Artık Türkiye’de insanlar düşüncelerinden dolayı herhangi bir maliyetle karşılaşmıyorlar. Demokratik ülkede milletin iradesi esastır. Halk bir şeye onay verdi ise, başkasının ceket ilikleyip saygı duymaktan başka yapacağı bir şey yoktur. Beğenmedin mi tamam halkın bu isteğini, gider halkı ikna edersin. İşin doğrusu budur dersin. O zaman halk sizi desteklerse biz ceket ilikler saygı duyarız. Çok şükür Türkiye o istikamete gidiyor. 21'inci Yüzyılın Türkiye’si demokrasi açısından böyle bir ülke haline geliyor."

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Nevşehir’deki ziyareti sırasında Gülşehir İlçesi'nde kurulu bulunan patates cipsi üretimi yapan bir fabrikayı da ziyaret etti.

Ergün ziyarette yaptığı açıklamada da tarım ürünlerinin de artık katma değeri yüksek ürünler haline getirilmesi gerektiğini vurguladı



AK(OE/COŞ)