Bir dizi açılış ve inceleme için Kastamonu'da bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, bugün valiliği ziyaret etti. Valilik Konağında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Ergün, son dönemde terör olaylarının artışının, Türkiye’nin Suriye'deki muhalif güçleri desteklemesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Suriye’de ortaya çıkan karışıklık bizim yanlış politikamızdan değil, onların hükümetinin yanlış politikasından kaynaklanıyor. Siz şimdi, 'Kastamonu'da Suriyeli mültecilere arkamızı dönelim' diyebilir misiniz? Dolayısıyla, Türkiye hükümeti de böyle bir şey yapamaz. Bundan dolayı terörü destekliyor diyorsunuz, zaten destekliyorlardı. Babası da terörü destekliyordu. Karşımızda çıplak terör örgütü yok, bölgesel güçlerin desteğini alan bir örgüt var. Türkiye tek bir örgüt ile değil, birçok örgüt ile mücadele ediyor."

Valilik ziyaretinin ardından Kastamonu Ticaret Odası’nda KOSGEB ve İş-Kur ile birlikte düzenlenen girişimcilik kurslarının sertifika törenine katılan Bakan Ergün, kursu başarı ile bitiren girişimcilere sertifikalarını verdi.

Sertifika töreninde açılış konuşmasını yapan Kastamonu Ticaret Odası Başkanı Halil Öztosun ile Vali Erdoğan Bektaş ise Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 askerin şehit olmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.



EP(AY/CK)