Mardin Valiliği'nin dün akşam bir otelde verdiği iftara katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin Milli Eğitim sistemini eleştirdi. Bilim Teknoloji Kurulu'nda çok önemli kararlar alındığını, bu kararları daha önce kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatan Ergün, şöyle dedi:

"Bilim Teknoloji Kurulu'nda alınan kararların hemen hemen tamamı eğitimle ilgili alınan kararlardı. Eğitimde çok köklü bazı değişikliklere gidiyoruz. Önceliklerimiz değişiyor. Önce öğrencilerimize temel değerleri kazandırmak, sağlam bir temel vermek gibi. Çalışkanlık, dürüstlük, farklılıkların bir arada yaşamasına gayret etmek, farklılıkları zengin sayabilmek gibi. Bunlar insanı, insan yapan temel değerlerdir. Eğer bir insanın, bu temel değerleri yoksa, zayıfsa, bunun üzerine ne kadar bilgi koyarsanız koyun, bir mana ifade etmez. Temel yetkinlikleri, temel niteliklerle beraber güçlü bir şekilde veren, sonra üstüne bilgi inşa eden bir eğitim modeli. TÜBİTAK, Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerle birlikte bu modelin bilimsel olarak ortaya çıkarılması için bir çalışma gerçekleştirilecek. Bundan sonra Türkiye'nin eğitim sisteminde bu özellikler ön plana çıkacak."

'DEMEK Kİ MODELDE BİR SAKATLIK VAR'

Bakan Ergün, Türkiye'nin yabancı dil eğitim modelinin düzgün olmadığını, yabancı dil öğrenimini başaran bir ülke olmadığını söyledi. Ergün, "Demek ki, eğitim modelinde bir sakatlık var, bir yanlışlık var. Şimdi yabancı dil eğitimi de bu kararlar çerçevesinde yeniden kurgulanıyor. Eğitim sistemimizin, 21'nci yüzyılın güçlü Türkiye'sini inşa edecek insanlar yetiştiren bir model olarak kurgulanması gerekiyor" dedi.

İftara Mardin Valisi Turhan Ayvaz, AK Parti Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve Süryanilerin Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen ile çok sayıda davetli de katıldı.



NG(GG/COŞ)