Ak Parti Sakarya İl Kadın Kolları kongresinde konuşan Bakan Nihat Ergün, partisinin kuruluşunun kritik bir döneme rastladığını anlattı. Ak Parti olarak 20'nci yüzyıl bitip 21'inci yüz yıl başlarken Türkiye’nin gündemine çıktıklarını anlatan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok sancılı bir 20. yüzyıl geçirdik. Onların ayrıntısına gelince aslında 300 yıldır çok sancılı bir dönem yaşıyoruz. 18. yüzyıl, 19.yüzyıl ve 20 . yüzyıl bu topraklar için bu millet için çok sancılı bir 300 yıl oldu. Büyük badireler yaşadık. Büyük kayıplar yaşadık. Hastalıklar, felaketler, krizler, siyasetler, bunalımlar birçok problemi bu 300 yıl içerisinde yaşadık. Arada iyi zamanlarda olmadı değil. Hani böyle 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl gibi arada iyi zamanlarımızda oldu fakat ondan sonra gelen kötü zamanlar işte o iyi zamanları ortadan kaldırdı. Onların iyiliklerini ortadan kaldırdı. İyiliklerini zayıflattı. Ama artık 20. yüzyılın sonuna geldiğimizde dayanılmaz hale gelmişti.”

1990’lı yılların krizlerin, bunalımların hat safhaya ulaştığı yıllar olduğunu belirten Bakan Nihat Ergün, Ak Parti kurulmadan önceki bu dönemi ‘doğum sancısı’ olarak niteledi. Bakan Ergün, “Siyasi krizler, ekonomik krizler, insan hakları ihlalleri, hukuksuzluklar ne ararsan var. İşte Genel Başkanımızın bir şiir okuduğu için hapse girmesi. Bir kişinin siyasi hayatını sona erdirmek için hukukun insafsızca kullanılması. Böyle kritik bir zamanda AK Parti kuruldu. İşte böyle kritik bir zamanda biz buralara geldik. Bunun bir anlamı olmalı. O son 10 yılda yaşadığımız sıkıntılar aslında şuymuş meğersem, çok sancılı bir dönem ya bir doğum sancısıymış. İşte o doğum Tayyip Erdoğan gibi bir liderin doğmasıymış. Edirne’den Ardahan’a kadar Antalya’dan Samsun’a kadar bütün Anadolu coğrafyasının hatta dünyanın bu mühim işler yapacak, bu Türkiye’yi bambaşka bir yere götürecek bir potansiyelde dediği bir doğumun sancıları yaşanıyormuş. AK Partinin doğumunun sancıları yaşanıyormuş." 

YENİ BİR TÜRKİYE DOĞDU

Daha yapılacak çok iş olduğunu söyleyen Bakan Ergün, "Çok şükür şimdi yeni bir Türkiye doğdu. Daha işimiz bitmedi daha çok var. Sadece işimizin bir kısmını yaptık. Daha siyaset yeni nefes almaya başladı. Bir taraftan hizmet yapmaya çalışırken diğer taraftan da darbe yapmaya çalışanları önledik. Hükümeti devirmek için yapılanan bu sıkıntıları engellemeye çalıştık. Bundan sonra yolumuz daha düz. 21. yüzyılı güzelce inşa etmek için milletin kendi elleriyle hazırladığı bir fırsat bu" diye konuştu. 



AG(MB/ESM)