AK Parti Bolu 4’üncü Olağan İl Kongresi'ne katılmak için bugün Bolu’ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, kongrenin yapıldığı 18 Temmuz Spor Salonu önünde Bolu milletvekili Ali Ercoşkun, Belediye başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Başkanı Ömer Sayın ve partililer tarafından çiçeklerle karşılandı. Salonu dolduran yaklaşık 800 kişiyi selamlayan Nihat Ergün, daha sonra partililere hitaben konuşma yaptı. Bu sırada Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın cep telefonundan Kayseri Erciyesspor ile Boluspor maçını izlediği görüldü. Konuşmasına Çanakkale Şehitleri'ni anarak başlayan Nihat Ergün, şöyle dedi:

"Bu memleket; alelade bir memleket değil. Bu millet; herhangi bir millet değil. Tarihte çok büyük rol oynadı, gelecekte de oynadı. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların yattıkları yerde huzur içinde olmaları için yapmamız gerekenler var."

Eğitimde önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat  Ergün, "Yüz binlerce derslik, bilgisayar sınıfları yaptık. Çocuklarımız daha iyi okullarda okumaya başladı. Fatih Projesi ile çocuklarımız daha farklı bir eğitim modeline geçiyorlar. Eğitimde çok büyük hizmetler görülüyor. Çocuklarımız bugünün teknolojisini en iyi kullanan çocuklar haline gelecekl Bilgiye en hızlı şekilde ulaşacaklar. 2023 Türkiye’sini oluştururken en mükemmel gençliği de yetiştirmiş olacağız" diye konuştu.

Bakan Ergün, eğitim sistemini tahrip edenlerin şimdi eğitim sistemindeki değişikliklere itiraz ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Kardeşim eğitim sistemini tahrip eden sizsiniz. 28 Şubatçılar'ın emirlerini yerine getireceğiz diye, bütün mesleki eğitimi yok ettiniz. Sanayiciler çalıştıracak mesleki eleman bulamıyor. Neden? Meslek liseleri köreldi. Meslek liselerinde öğrenciler azaldı, öğrencilerin kalitesi azaldı, iyi öğretmenler meslek liselerinden kaçtı. Neden? Çünkü önünü kestiniz. İmam hatiplerin önünü keselim derken, herkesin önünü kestiniz. Ne imam hatiplinin, ne de başkasının önünü kes. İşiniz gücünüz ön kesmek. ‘Siyasetin önünü keselim, Ak Partinin önünü keselim’ diye düşünüyorsunuz. Bir de bir şeyin önünü açın. Memleketin önünü açın. Memleketin önündeki engeli kaldırın. Ön kesme devri AK Parti ile bitti. Herkesin eşit olduğu, eşit fırsatlardan yararlanıldığı bir dönem olmuştur. Siyasette senin de önün açık. Halktan kopuksun, halktan uzaksın; sonra da ‘bu millet bana neden oy vermiyor’ diyorsun. Bu millet sana neden oy versin bu millet? Halka hizmetin var mı? Dikili ağacın var mı? Neden seni iktidara getirecek bu millet hala ön kesmekle meşguller. Çünkü bu sistemi tahribatla onlar getirdi. Bu sistemi getirirken akademik araştırmalar yapıldı da mı bu sistem getirildi? Yok. 28 Şubatta alınan bir kararı 99 seçimlerinden sonra oluşan hükümetin önüne ‘birinci vazifeniz budur’ diye koydular. Onlarda parlamentoda kavga, dövüş ve itirazların arasında bu eğitim sistemini getirdiler. 8 yıllık kesintisiz eğitimin bilimsel temeli yok. Milletin itirazı dayatmalara, ön kesmelere. Şimdi biz 12 yıla çıkartıyoruz millet itiraz ediyor mu? Etmiyor. Çünkü esneklik getiriyoruz. Türkiye de lise eğitiminde yüzde 65 meslek lisesi olması lazım ki Türkiye kalkınsın. Bugün iş bulamayan arkadaşların hepsi mesleksizlik yüzünden iş bulamıyor. ‘Ne iş olsa yaparım’ demek, ‘elimden bir iş gelmez’ demektir. Mesleği olan adama iş daha çok var."

Politikadaki yanlış işleri dik duruşlarıyla düzelttiklerini anlatan Bakan Nihat Ergün, günümüzde kimsenin aklından siyasete müdahale etme, darbe yapma, muhtıra verme, iktidar partisini kapatmaya çalışmanın geçemeyeceğini anlatırken, "Önümüzdeki yıllarda aklına bile gelemeyecek. Böyle anti demokratik, böyle hukuk dışı bir şeyin kimsenin aklına gelemeyeceği bir Türkiye oluşturuyoruz. Türkiye 2023’ün büyük Türkiye’si olmaya hızlı bir şekilde ilerliyor. 90’lı yıllar kayıp yıllar oldu. Koalisyonlar, az ömürlü hükümetler, kimin eli kimin cebinde belli değil, istikrarsızlık. Çok şeyler kaybettik bu yıllarda. Şimdi yeniden Ak Partinin 10 yılında Türkiye toparlandı. Önümüzdeki 10 yılda da çok büyük şey kazanacağız” dedi.

"KİMSENİN PARTİYİ MADARA ETME HAKKI YOK"

Kongrede iki listenin çıkartılmasını eleştiren Nihat Ergün, “Keşke mutabakat sağlansaydı. Ama olmuyorsa da yapacak bir şey yok. Seçimin sonucunu beklemek lazım. Bu meseleleri başka partilerdeki gibi gereksiz tartışma yapamayız. Kimsenin partinin gücünü zayıflatmaya hakkı yok. Kimsenin partisini el aleme madara etme hakkı yok. Neden öteki partiler sıkıntı yaşıyorlar. Çünkü kendilerini ve partilerini madara ediyorlar. Ak Partililer, partisinin gücünü ve itibarını azaltacak hiçbir şey yapmaz, yapmamalı. Her konuda mutabakat ararız bulamazsak münasip bir şekilde karşılamasını bilmek lazım” diye konuştu.



MY,KY(MÇ/İD)