Yunus Emre Kültür Merkezi'nde bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen kent bayramlaşmasına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı.

Bir gazetecinin BDP'li milletvekillerinin Hakkari'nde silahlı teröristlerle buluşması konusundaki sorusu üzerine Nihat Ergün, savcılığın gerekli soruşturmayı açtığını söyledi. Yapılan incelemelerde konunun ortaya çıkacağını söyleyen Bakan Ergün şunları söyledi:

"Bu konuyla ilgili savcılık gerekli soruşturmayı açtı. Milletvekillerinin iddiasına göre PKK'lılar tarafından yolları kesildiğini iddia ediyorlar. Ama görüntüler bunu teyit eden görüntüler değil. Memnuniyetle ortaya çıkmış bir karşılaşma gibi algılanıyor. Savcılık böyle mi değil mi? Yoksa bir yol kesme olayı mı var? Yoksa bir buluşma mı var? Kuşkusuz bunu ortaya çıkartacaktır. Bu bir buluşmaysa o zaman bu milletvekillerinin, toplumun bütünüyle barışık bir milletvekilliği sürdürmeleri güç olur. Toplum dağlarda eli silahlı eşkiyayla yolda buluşn milletvekili profili istemez. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti toprakları içersinde, Anadolu'nun bütünlüğü içersinde böyle bir milletvekilliği sürdürmek son derece sıkıntılı olacaktır. Umarız bir buluşma şeklinde tezahür etmemiştir. Bir terörist faaliyete maruzda kalmış olabilirler. Savcılık bunu açığa çıkaracak. Milletvekillerinin görüntüleri itibariyle baktığımızda toplumun, hiçkimsenin ve bizim de tasvip etmeyeceğimiz bazı görüntüler olduğuda açık."

Bakan Ergün kent bayramlaşmasının ardından Polisevinde yapılacak bayramlaşmaya geçti.



EA(MB/AAA)