Ak Parti Hatay Merkez İlçe Kongresi'ne katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, dünya siyasetini izleyenlerin Ak Parti üzerine tezler ve doktoralar hazırladığını söyledi. Partisinin kurulduktan kısa bir süre sonra iktidara gelmesi, peş peşe seçimleri alması, reformlar, değişim, dönüşüm ve gelişimi nasıl yakaladığının araştırıldığını kaydeden Bakan Ergin, "Bütün bunların formülünü arıyor, tılsımını görmek istiyorsak bu salondaki kardeşlik havasına, dayanışma atmosferine iyi bakmak lazım" dedi.

Yusuf Binkaya Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda yapılan kongrede yeniden aday olmayan Kudret Özbakış'a ve ekibine teşekkür eden Bakan Ergin, çizgi film kahramanı He-Man'den de benzetme yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün Türkiye bu noktaya gelmiş ise dünyada gıpta edilen bir ülke olmuş ise kendi içerisinde istikrar adası olmuş, dosta güven veren düşmanı da biraz temkinli ve dikkatli olmaya zorlayan noktaya getirmiş ise bu samimi gayretlerin sonucudur. Hiçbirimiz He-Man değiliz. Hiçbirimiz kendi başımıza kahraman değiliz ama bu hareketin tılsımı, bereketi bu samimi gayretlere, çalışmalara dayalı yürümesidir. 11 yıl önce bu partiyi bu ilde kurarken bir avuç samimi arkadaşımızla başladık. Ama her geçen gün kar topu gibi büyüdü. Önümüzde hala kucaklayacak vatandaşlarımız, kardeşlerimiz var. 11 yılda partimiz, milletimize verdiği sözlerin önemli bir kısmını yerine getirdi. Bundan sonra da yerine getirecek. 11 yıl öncesinin Hatay'ı ile bugün arasında çok ciddi bir fark var, mesafe var. Bu mesafe sadece Hatay'a özgü değil, Türkiye'nin her köşesinde var. Falanca parti şöyle dedi, böyle dedi. Bizim bunlarla uğraşacak, kaybedecek zamanımız yok. Biz bu ülkeye, bu millete sevdalıyız. Millete vermiş olduğumuz bir söz var. O sözün gereğini yerine getirmek için husumete, çatışmaya, çekişmeye zamanımız yok. Bu sevdamıza ulaşmak, devletle milleti kucaklaştırmak, buluşturmak, 74 milyonu kardeşçe bir arada yaşatmak mücadelesi veriyoruz."

Kongrede tek aday olan Emrullah Gülen, başkan seçildi.