Seçim bölgesi Hatay'da sel felaketiyle ilgili incelemelerde bulunan Sadullah Ergin, bugün Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. Bakan Ergin, körlük, felçlilik, kanser gibi kronik hastalığı bulunan hükümlü ve tutukluların tedavilerinin yapılması için ilk etapta İstanbul, Ankara, Bursa ve Gaziantep'te yapımı planlanan Yüksek Güvenlikli Hastaneler Projesi'yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Ergin, Adalet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü projede Adli Tıp Kurumu'nun çalışmasının sürdüğünü, önümüzdeki ay olgunlaşmasını beklediklerini belirterek şunları söyledi:

"Şu anda Adli Tıp Kurumu bir çalışma yapıyor. Hasta hükümlü ve tutukluların cezaevi şartları gözden geçiriliyor. Onların cezaevinden sağlık tesislerine gitmesinde herhangi bir sorun yok. Sağlık hizmetlerinden herhangi bir hizmet almalarında bir sorun söz konusu değil. Ancak Adli Tıp Kurumu'nun şu ana kadar ortaya koymuş olduğu uygulamaları gözden geçiriyoruz. Hükümlü ve tutukluların daha iyi şartlarda barınmalarını sağlayacak, tedavilerini aksatmayacak şartların oluşmasına çalışıyoruz. Önümüzdeki ay içinde bir noktaya geleceğimizi umuyorum. Hem mevzuat, hem tıp uygulamaları arasından kamuoyu ile paylaşacağımız bir süreç olacak. Bu çalışmalar biraz daha olgunlaştıktan sonra deklare edeceğiz." 

'SURİYE KENDİ HALKIYLA SAVAŞIYOR'

Bakan Ergin, Yayladağı İlçesi'nde sınırın sıfır noktasındaki Güveççi Köyü yakınlarında Suriye tarafındaki çatışmalara da değinip, Suriye'nin kendi halkıyla savaştığını söyledi.

Ergin, şu değerlendirmeler bulundu:

"Temennim şu ki; can kayıpları biran önce sona ersin. Bu insanlığın vicdanını yaralayan ve tahammül edilmez boyutlara taşınan bir çatışma süreci. Suriye yönetiminin kendi halkıyla savaşarak bir yere varması mümkün değil. Biran önce Suriye yönetiminin akli salim hareket etmesi zarureti vardır. Onun ötesinde söz söylemek noktasında ifade edecek laf bulamıyorum."

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden çıkan sonuçların da Türkiye açısından çarpıtıldığına dikkat çeken Bakan Ergin, "Türkiye'yi farklı itham edenler oldu. Güya buradan Suriye yönetimine muhalif guruplara silah temin ediliyor. Burada eğitim kaplarında eğitim veriliyor. Kamplarda misafirlere tacizde bulunuluyor, vesaire... Bunların hepsi yalandır. Türkiye'nin yaptığı tek şey var; Hatay kamplarında yakınlarını kaybetmiş yaralı, mağdur olmuş insanların can emniyetini sağlamak. Onlara insani yardım yapmaktır. Onun ötesinde kimse Türkiye ile ilgili ithamlarda ve iddialarda bulunamaz. Türkiye böyle bir davranış içerisinde asla olamaz" dedi.