Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde 150 yataklı Kırıkhan Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katılan Bakan Ergin'e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Herkesle tokalaşmaya özen gösteren Bakan Ergin'e, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Orhan Karasayar ve Hacı Bayram Türkoğlu ile Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş eşlik etti. Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman ve Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş'ın da katıldığı temel atma töreninde konuşan Bakan Ergin, dünyanın ekonomik ve siyasi sıkıntıların içinden geçtiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Birçok ülke ekonomik krizlerle boğuşurken, dünya ekonomik ve siyasi sıkıntılar yaşarken, ülkemiz çok önemli mesafeleri aştı. Bulunduğu coğrafyada dosta güven ve hasımlarımızı da endişeye sevk eden bir noktaya ulaştı. Türkiye bölgesinde istikrar adası olarak büyüyen, gelişen, ekonomisini geliştiren ve insanların refahını arttıran bir ülke durumunda. Bundan gurur duyuyoruz. Bu durumun sürdürülebilir olabilmesi için içerisinde bulunduğumuz siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesi önemli. Bu istikrarın devam etmesi sizlerin güvenine bağlı. Bu anlamda hükümetimiz göstermiş olduğunuz güvene layık olabilmek için çalışıyor."

Temeli atılan hastaneyle ilgili teknik bilgiler veren ve Kırıkhan Adliyesi'nin yapımı için eylül ayında ihale yapılacağını açıklayan Bakan Ergin, temel atma töreninin ardından Yayladağı İlçesi'ne bağlı Yoncakaya Köyü'nde hayırsever Ahmet Deveci tarafından restorasyonu yaptırılan Yoncakaya Camisi'nin açılışını yaptı.