Bakan Sadullah Ergin, bir süre önce annesi Döne Şanverdi'yi yitiren Hatay'ın Reyhanlı İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Şanverdi'ye taziye ziyaretinde bulundu. Aile ve yakınları ile bir süre sohbet edip dua dinleyen Bakan Ergin daha sonra Hatay'da, Kıbrıs ve Kore'de Savaşanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışını yaptı. Ergin, burada yaptığı konuşmada, gazilerin, kendilerinden sonraki kuşaklara, çocuklara anlatacak öyküsü olan kişiler olduğunu söyledi. Bu vatanda, bayrak altında huzur içerisinde yaşanılıyorsa bunun şehit ve kahraman gazilere borçlu olunduğunu ifade eden Ergin, "Şehitlerin yakınlarına, gazilerine yeterince değer vermeyen toplumlar ilelebet payidar olamazlar. Bu kutsal vatan için gözlerini kırpmadan cepheye giden kahramanların geride bıraktıkları ve o muharebe sonrasında hayatına devam eden gazilerimizin kalan hayatlarını belli bir standartta geçirmeleri esastır. Bu esasa dönük olarak yapılan çalışmaları takip ediyoruz. Şehit yakınları için kamuda istihdam sağlama olayı, bir yakını iken ikiye çıkarıldı. Şehitlerimizin ailesinden 2 yakını istihdam ediliyor. Yine gazilerimiz ve şehitlerin özlük işlerini takip etmek için tüm Türkiye'de vilayetler nezdinde özel bürokratik birimler kuruldu. Buna rağmen problemler yok mudur, vardır. Ama bu yönde hizmeti daha da iyileştirmek için gayret sarf ediyoruz" diye konuştu.

Bakan Ergin, derneğin hatıraları canlı tutmak, şehitlik ve gazilik ruhunu gençlere ve çocuklara aşılamak, uğrunda feda olunacak değerleri yaşatmak, sonraki kuşaklara bunu güçlü bir şekilde taşıyabilmek adına çok önemli hizmet vereceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Ak Partili Lütfü Savaş ve dernek başkanı Behçet Narin ile birlikte derneğin açılışını yaptı.



ME(BK/CK)