Adalet Bakanı Sadullah Ergin, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a geldi. İlk olarak Adıyaman Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Ergin, polis mangası tarafından karşılandı. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Ergin'e, kente ilişkin brifing veren Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, ziyaret anısına el dokuması kilim hediye etti.

Valiliğin ardından adalet sarayına geçen Bakan Ergin, burada Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu'yu ziyaret etti. Bakan Ergin, Adıyaman'da yapımı süren yeni adliye binasının önümüzdeki yıl başında hizmete gireceğini kaydetti. YARGILAMA SÜRELERİ KISALDI

Hisar Düğün salonunda onuruna verilen iftar yemeğine katılan Bakan Ergin, burada yemeğe katılanlara hitap etti. Türkiye'de uzun yargılama sürelerine yönelik eleştirileri hatırlatan Bakan Ergin, birçok konuda olduğu gibi adli süreçte ilgili olarak da ciddi adımlar atıldığını ifade etti. Makul sürelerde yargılanma hakkının temin edilmesine yönelik çalışmalara ilişkin elde edilecek sonuçların ilerleyen günlerde görüleceğini kaydeden Bakan Ergin, şöyle konuştu: "Mahkemelere giden vatandaşlarımız yıllardır davalarının bitmediğinden şikayet ediyordu. Yargıtay ve Danıştay'da yaptığımız iyileştirmeler, üye sayısı ve daire sayısını artırmak suretiyle yargılamalar hızlandı. Önümüzdeki süreçte 1 yıla kadar hukuk davalarını neticelendiriyoruz. 2 yıla kadar da ceza davalarındaki birikimler bitiriyoruz. Dolayısıyla vatandaşımız bir dava açtığında temyiz dahil 1 yıl içerisinde kararla buluşabilecek. Tünelin ucunda bu ışığı gördük. İnşallah milletimizi etkin, tarafsız, bağımsız ve güven veren adalet sistemiyle yakın gelecekte tanıştırıyoruz. Bütün bu gelişmelerin devamı için bugün tesis edilmiş olan siyasi istikrarın sürdürülmesi gerektiğinin altını çiziyorum. Yine bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımız, tüm inanç gruplarımız, kol kola, omuz omuza tüm siyasilerimiz iktidarı ve muhalefeti, tüm sivil toplum örgütlerimiz yan yana durarak ve dayanışma içersinde ülkemizi daha ileriye taşımaya muktediriz. Allah'ın izniyle bu dirayeti göstererek Türkiye'yi daha zengin, daha müreffeh, daha yaşanabilir bir ülke haline getireceğiz. Son dönemde meclis kapanmadan önce çıkartılan yasalarla beraber hem yargının iş yükünü azaltmaya dönük, hem de makul sürede yargılanmaların sonuçlanması için önemli adımlar atıldı. Türkiye'de yargılamalar uzun süre alıyordu ve bunları makul süreye çekecek adımlar peş peşine geldi."

 

FB (HK/RT)