İncelemelerde bulunmak üzere özel bir uçakla Siirt'e gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, Siirt Valisi Musa Çolak ile daire müdürleri tarafından karşılandı. Siirt Valilik binasında Vali Musa Çolak'tan brifing alan Bakan Eker, Bilgili Karakolu'na dün yapılan saldırıya değinerek, "Dün akşam burada bir şehit oldu, bir saldırı oldu Bilgili Karakolu'nda. Bunun için başsağlığı diliyorum, sizin huzurunuzda buradakilere ve tüm Siirt'e. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun diyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum 3 tanesi Diyarbakır'da, bazıları GATA'da, bazıları da hafif olanlar da burada. Allah’tan şifa diliyorum ramazanınızı tebrik ediyorum" dedi. Daha sonra bugün ve yarın Siirt'te yapacakları çalışmalarla ilgili detaylı bilgi veren Bakan Eker, şunları söyledi:

"Tarım ve hayvancılık burada tabi çok önemli. 100 bin hektarın üzerinde burada tarım arazisi var. Özellikle 600 bin civarında yaklaşık küçükbaş hayvanımız var burada. Küçükbaş hayvanlarımızdan bir tanesi özellikle tiftik keçisi. Siirt'in bankalarından birisidir. Bunu Siirt battaniyesi ve bunun dışında kullanılan birçok eşya Siirt'teki küçükbaş hayvanları, keçilerin varlığından elde ediliyor. Fıstık, nar, bal önemli marka ürünlerdir. Biz bunları geliştirmek için bakanlık olarak desteklediğimiz bir çok proje var. Hayata geçirdiğimiz 21 tanenin yüzde 50'sini hibe yoluyla desteklediğimiz şuan faal olan 21 tane tarıma dayalı sanayi tesisimiz var. İşleme, paketleme, ambalajlama tesisi. Tabii temennimiz bunun çok daha iyi bir noktaya gelmesi. En fazla büyükbaş hayvan, bunlar da var. Yani bunlar büyük işletmeler, bölgede bu tür tesislerin artması önemli."

Bakanlık desteğiyle projelendirilen çalışmalar olduğunu dile getiren Bakan Eker, Siirt, Diyarbakır ve Batman ile birlikte aynı anda faaliyete geçtiğini söyledi. Teşvik paketiyle birlikte 6'ncı paket kapsamında bulunan Siirtli yatırımcıya da destek verildiğini ifade eden Eker, bölgenin gelişmesine ve istihdam yaratmasına büyük katkı sağladıklarını anlattı.

Vali Musa Çolak'tan aldığı bilgileri, gazetecilerle paylaşan Bakan Eker, yatırım ortamını zehirlemeye çalışanların varlığından söz ederek, "Fakat biraz önce sayın valimizle konuştuk durumu. Maalesef çok fazla talep yok. Sebebi de bu bölgede yatırım yapılmasını istemeyen bir zihniyet var. Yatırım ortamını zehirlemeye çalışan, burada yatırım yapılmasını istemeyen, istihdam olmasını istemeyen, yoksulluğun ortadan kalkmasını istemeyen, insanların iş sahibi, aş sahibi olmasını istemeyen bir anlayış var. Ne yapıyorlar? Ne zaman bu tür yatırımlar olsa şantiyeleri basıyorlar, araçları yakıyorlar, bunlara engel oluyorlar, tehdit ediyorlar, sonuçta bu tür yatırımlar oluşmasın diye. Maalesef buraya gelen yatırımcıların talepleri de bir şekilde olumsuz etkiliyor" diye konuştu.