AK Parti il kongresine katılmak için Kırklareli’ne gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i, kente gelişinde Vali Mustafa Yaman karşıladı. Valilik bahçesinde kendisini bekleyen polis mangasını selamlayan Bakan Eker daha sonra Vali Yaman’ı makamında ziyaret etti. Trakya’nın şap hastalığından arındırıldığını belirten Bakan Eker, “Son 4 yıl içinde bir çalışma içine girdik. Hayvansal ürünlerimizi dünyanın değişik ülkelerine ihraç ettiğimiz zamanlarda Türkiye’deki şap hastalığı sebebi ile önümüzde bir engel vardı. Trakya’dan başlayarak Türkiye’nin ari bir bölgesini oluşturalım istedik. Bu bölgeyi Türkiye’nin hayvancılık alanında ihracat üssü haline getirmek istiyoruz. Bunu bir proje çerçevesinde hazırladık ve belli bir aşamalar kat ettik. Bu bölgenin şap hastalığından ari olduğuna dair belgeyi iki yıl önce aldık. Birleşmiş Milletler kuruluşları ve uluslararası sağlık kuruluşları tarafından bu belgeyi aldık. Cumhuriyet tarihinde ilk defa Türkiye’nin bir bölgesi şap hastalığından ari hale gelmiş oldu. 1 ocak 2012 itibari ile besicilik yapan hayvan üreticilerimize de hayvan başına 300 lira prim ödüyoruz. Bunun için 450 milyon lira kaynak ayırdık” dedi.

22 BİN ÖĞRENCİYE SÜT

Kırklareli’nde 22 bin öğrenciye Mayıs ayı içerisinde süt dağıtımına başlayacaklarını anlatan Bakan Eker, “Süt üreticilerimizi destekleme amacı ile okul sütü projesini hayata geçiriyoruz. Türkiye genelinde 7 milyon ilköğretim öğrencisi var. Bunlara her gün taze süt vereceğiz. Bu hem üreticilerimize destekleyecek, hem de sanayicimizi destekleyecektir. Bu kapsamda Kırklareli’nde 130 okulda 22 bin öğrenciye her gün süt vereceğiz. Böylece sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlamış olcağız” dedi.

Bölgedeki çalışmalar hakkında Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’dan bilgi alan Bakan Eker daha sonra AK Parti Kırklareli İl kongresinin yapılacağı Atatürk Spor salonuna geçti.



AÜÜ(LK/AAA)