Bakan Mehdi Eker, beraberindeki Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti. Kent hakkında Vali Lekesiz'den bilgi alan Eker, Hatay'ın Doğu Akdeniz'de sahip olduğu eşsiz bio çeşitlilikle büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

Hatay'ın balıkçılıktan, hayvancılığa, narenciyeden endüstri bitkilerine kadar önemli bir potansiyeli bulunduğunu belirten Eker, "Hububattan tutun diğer akla gelebilecek tıbbi bitkilere kadar çok geniş bir alanı kapsayan büyük bir potansiyel ve imkana sahip bir il. Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatında da çok önemli yere sahip bir il, bu potansiyeli daha da arttırmak için çaba gösteriyoruz. Bakanlık olarak bu konunun geliştirilmesi, potansiyelin daha da iyi kullanılması ve kapasitesinin arttırılması istiyoruz. Burada gerek sulama imkanlarının arttırılması veya tarım alanlarının sulamaya açılması gerekse baraj inşaatı gibi konularda, bakanlık olarak biz de tüm gücümüzle çalışmaları destekliyoruz. Hatay'ın bu alandaki işini kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz, fedakarlık da yapıyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Ergin de, Hatay'da şu ana kadar tarım alanında yapılan çalışmaların sonuçlarını değerlendirmek ve gelecek dönemi planlamak üzere çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Vali Lekesiz, ziyaretin ardından Bakan Eker'e Samandağ kamışından üretilen Ney çalgısı, stratejik plan kitapçığı ve Hatay'ın yerel ürünlerinin bulunduğu bir hediye sepeti verdi.

Bakan Eker ile Ergin daha sonra 'Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı' toplantısına katıldı.