Bakan Mehdi Eker, Diyarbakır Ticaret Borsası'nda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun projesini onayladığı yatırım sahiplerine sözleşmelerinin teslimi törenine katıldı. Bakan Eker, bu çalışmaların uzun zamandır yaşanan sosyal, ekonomik, siyasal sorunların yarattığı işsizliğin çözümünde umut olacağını belirterek, "Bugün 14 yatırım projesinin sözleşmelerini teslim ediyoruz. İşsiz insanlarımız bu projelerle iş imkanı bulacak. Ayrıca çaba sarf ettiğimiz Kürt sorunu da var. Birileri kandan beslendiği için buna engel olmaya çalışıyor. Biz kan dökülmeden bu sorunun çözümünü istiyoruz. Biz demokratik bir şekilde bu sorunu çözmeye çalışacağız" dedi. Eker daha sonra düzenlenen törenle yatırımcılara sözleşmelerini teslim etti.

Bakan Eker daha sonra 4'üncü Ortadoğu Tarım Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın açılş törenine katıldı. Açılış konuşmasında bölgedeki yatırımlara ve yeni teşvik paketine değinen Eker, şunları söyledi:

"Cumhuriyet tarihinde hiçbir döneminde verilmemiş, getirilmemiş bir imkan bu bölgenin kalkınması için getiriliyor. Düşüncemiz ne olursa olsun, hiçbirimiz Diyarbakır'a yatırım yapılmasına herhalde karşı çıkmayız. Onun için bunu yürekten desteklememiz, bu ortamı iyileştirmemiz ve elden geldikçe burada yatırım yapılmasına imkan sağlayacak, bizim de katkımız varsa bu katkıyı esirgemememiz gerekiyor. Bunu bütün vatandaşlarımız için ve bu bölgede faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, meslek odaları, meslek kuruluşları, resmi kuruluşlar, belediyeler herkes için bu çağrı. Hepimiz için bu bölgenin insanın işsizlik probleminden kurtulması, bu bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının sağlanması için bu teşvik imkanlarından bizim faydanlanmamız lazım. Son derecede önemli. Başta Kürt meselesi olmak üzere bütün sorunlarımızı barış ve huzur içerisinde çözmenin çabası içerisindeyiz. Demokratikleşme ve sivilleşmeyle birlikte bunu sağlanmasını ve bölgenin eksik kalan yatırımlarının tamamlanmasını, bölgeler arası farklılığı, kalkınmışlık farklılığının ortadan kaldırılması ve bu bölgenin huzur, barış içerisinde tekrar tarihteki görkemli medeniyet inşa eden günlerde olduğu gibi, bu bölgeninde tekrar huzur ve refah içerisinde büyümesini sağlamak, bunun çabası, bunun umuduyla biz çalışıyoruz. Bunun gayreti içerisindeyiz. Bu etkinlikler aslında bu çabanın parçasıdır. Çünkü buna hizmet ediyor."

Bakan Eker, konuşmanın ardından fuarın açılış kurdelasını kesti. Fuardaki standları gezen Eker'e kuru kayısı ikram edildi. Fuar çıkışında gazetecilerin, CHP Milletvekili Kamer Genç'in yeni teşvik paketini mahkemeye götürebileceği ile ilgili yorumunu sorduğu Eker, "Götürsün. Ne diyebilirim, götürsün" cevabını verdi.

Eker, daha sonra yenilenen İl Halk Kütüphanesi ve Gezici Kütüphane'nin açılışı törenlerine katıldı. Kütüphaneyi gezen Bakan Eker, çocukların bulunduğu odaya girince kendini bir anda izdihamın içinde buldu. Eker'in etrafını saran öğrenciler kağıt ve kalem uzatarak Bakandan imza istedi. Bütün çocukların imza istemeleri üzerine Eker bir kağıdı imzalayarak, "Diğerleri de fotokopi çektirsin" dedi.