Eker, "Bizim terör örgütü ile mücadelemiz sürücek. Kürt sorunu ayrı bir şey, Kürt sorununu çözmeye dönük çabamız var. PKK kendi politik çıkarları icabı AK Parti'ye olan desteği azaltmanın, halkın bu partiden uzaklaştırmanın yollarını arıyorlar" dedi.

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile birlikte önceki gece PKK'lıların Silvan İlçesi'nde AK Parti Silvan İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan'ın basıp araçlarını yaktığı mıcır şantiyesinde incelemelerde bulundu. Yakılan araçların yanında konuşan Bakan Eker, söz konusu şantiyenin geçen yılda basıldığını ve iş makinelerinin yakıldığını belirterek, "Bu işyeri ilçe başkanımıza aittir. Tehdit ediyorlar. Burada hedef şudur. Hedef AK Parti ve AK Partililerdir. Yakın zamanda ilçe başkanlarımız kaçırıldı. Olay ile ilgili tahkikat sürüyor. Alınan bilgiler sonucu geçen yıl burayı yakanların önceki gün yakanlar ile bağlantılı olduğu tespit edildi" dedi.

"KÜRT SORUNUNU PKK'DAN BAĞIMSIZ ÇÖZECEĞİZ"

Bu saldırının ilk hedefinin AK Parti'ye karşı bir mücadele diğer sebeplerininde bölgenin ekonomisinin kalkınmasının istenmemesinden kaynaklandığını söyleyen Eker şöyle konuştu:

"Faaliyetlerin sürdürülmesi, yatırımların sürdürülmesi devam edecek. Arka tarafta Silvan Barajı var oraya dönük bir kaç saldırı oldu. Ama, bizim terör örgütü ile mücadelemiz sürücek. Kürt sorunu ayrı bir şey, Kürt sorununu çözmeye dönük çabamız var. Demokratikleşme, sivilleşme yoluyla Kürt sorununu elbetteki çözeceğiz. PKK'nın yaptıklarından tamemen bağımsız bir şekilde. PKK kendi politik çıkarlarını önemsiyor, kendi politik çıkarları ile bütün Kürt meselesi ile birleştirmeye çalışıyor. İnsanlarımız bunun bilincinde. Halk desteğini, siyasi desteğini alan AK Partiyi ve AK Partili'yi siyasi aktörleri nasıl korkuturuz, nasıl onları sindiririz ve onların üzerinden nasıl bir mesaj veririz mücadelesi veriyor. Terör örgütü çirkin ve insanlık dışı bir tutum sergiliyor. Bunların vatandaşlarımızın bilmesi gerekiyor. Kaçırdıklarından para ve haraç istiyorlar. İşyerlerinden de haraç istiyorlar. 'AK Parti ile ilişkini keseceksin' diyor. Halkın güvenerek inanarak oy verdiği AK Partiyi biliyorki Kürt sorununu çözmeye çalışıyor. Burada Yaşayan Kürt kardeşlyerimiz bunu biliyor atılan adımları da biliyor. Biliyor onun için Ak Partiye Kürt kardeşlerimiz destek veriyor. PKK kendi politik çıkarları icabı AK Parti'ye olan desteği azaltmanın, halkın bu partiden uzaklaştırmanın yollarını arıyorlar. Haraç istiyorlar, adam kaçırıyodrlar, işyerlerine zarar veriyorlar. Bu da tamda onlara yakışan bir şey. Onlar da kendilerine yakışanı yapıyorlar."

Bakan Eker, bölgede partilerine yönelik saldırıların geçen yıldan başladığını da ifade ederek, şöyle dedi:

"Çünkü, halkın AK Partiye dönük umudu artıyor. Demokratikleşme ve sivilleşme ile ilgili atılan adımlar var. Kürt meselesinin çözümünde halkın beklediği adımlar oluyor. Halkın beklediği düzenlemeler yapılıyor. Bugün Kürt dilininin kullanımına dönük adımlar var bunlar çok önemli adımlardır. Düzenlemeler yapılıyor. Somut adımlar atılıyor. Onlar bundan rahatsız oluyor, tedirgin oluyor ve bunun atılmasını istemiyorlar. PKK 'Çözüm biziz diyor' PKK kendi kadrolarının çıkarları peşindedir. Kürtler'in ne kadar demokratikleşme, sivilleşmeden ne kadar faydalandıkları faydalanacakları onların umurunda değil. Bu bölgede tek meselemiz bundan ibaret değil. Ekonomi, altyapı ve diğer hizmetlerle ilgili bir sürü mesele var. Bunlarında bir yandan çözülmesi lazım. Yol yapılacak, baraj yapılacak, istihdam yaratılacak. Buranan evlatları niye fındık toplamaya binlerce kilometre öteye gidiyor. Bu insanlar sulama ve baraj olursa kendi topraklarında çalışacak. Bunu istimiyor, gözyaşı, problem artsın, insanlar bununla yaşasın istiyorlar. Hadise bu. Bunun için AK Partiye dönük saldırılar artıyor. Çünkü, milletin burada nezdindeki meşru siyasi organizyasyon AK Parti ve Türkiye'nin her yerinden destek görüyor. Onun için Türkiye'deki Kürt vatandaşlarımızın da akli selim sahibi olanların hepsi de bu işin AK Partinin çözülebileceğine inanıyor, görüyorlar. Ama örgüt 'Hayır, ben buna kurşun sıkacağım, mayın patlatacağım, araçları yakacağım, saldırıda bulunacağım, bomba atacağım, benim istediğim gibi olacak' diyor. Kendi politik görüşünü ve sistemini dayatıyor. Kendi gibi düşünmeyen, kendi gibi siyasi manada kendisinin tercihlerini benimsemeyenlere savaş açıyor."

Bakan Eker, daha sonra AK Parti Silvan ilçe başkanlığını ziyaret etti.