Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerini değerlendirirken, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Sincan Cezaevi'ne yaptığı ziyaretin olumlu, iyi niyetli bir adım olduğunu söyledi. Eker, "Türkiye'de meselelerin demokrasi, barış ve huzur içerisinde çözülmesi esastır. Hep bunun çabası içerisinde olduk, bundan sonrada öyle olacağız. Umarız, dileriz bu insanlar kendi bedenlerine zarar verecek bir noktaya vardırmazlar, bırakırlar bu işi" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da Cahit Sıtkı Tarancı Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen bayramlaşmaya katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da katıldığı bayramlaşma töreninden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eker, cezaevlerinde başlatılan açlık grevi ve Adalet Bakanı Sudullah Ergin'in dün açlık grevlerinin sonuçlanması için Sincan Cezaevi'ne gerçekleştirdiği ziyareti değerlendirdi. Eker, "Adalet Bakanımız dün gitti ziyaret etti, olumlu bir adım iyi bir adım, iyi niyetini gösterdi ve hükümetin bu yöndeki çabalarınıda gösterdi" dedi.

Bakan Eker, bazı şeylerin istedikleri gibi olmadığını da belirterek, "Bunun yanılmış yada doğru olmasından bağımsız bir şey söylediğim. Bizim istediğimiz gibi değil diye bir şey, başkasının canına kendi canımıza, başkasının bedenine ne de kendi bedenimize zarar vermememiz lazım özü bu. Türkiye'de meselelerin demokrasi, barış ve huzur içerisinde çözülmesi esastır. Biz bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hep bunun çabası içerisinde olduk, bundan sonrada öyle olacağız. Umarız, dileriz bu insanlar kendi bedenrlerine zarar verecek bir noktaya vardırmazlar, bırakırlar bu işi. Biz demokratikleşme ve sivilleşme ile ilgili adımları atıyoruz her gün bir adım ve aşama daha kaydediyoruz" dedi.

'BİRBİRİMİZİ ANLAMAYA ÇALIŞMAMIZ LAZIMDIR'

Bakan Eker, açlık grevinde bulunanların bedenlerine zarar vermesi doğru olmadığını ve bunun bir hak arama yöntemi olmadığınıda ifade ederek, şöyle devam etti:

"Tamam bir tepki gösterirsiniz, demokratik bir hakkınızı kullanırsınız, kimseye zarar vermeden, bedeninize zarar vermeden talepte bulunursunuz, talebinizi ortaya koyarsınız, sisinizi duyurursunuz. Ama bunu tutupta bunu kendi bedeninize veya bir başkasının bedenine bir saldırı ile bir eylemle bir terör eylemi ile başka şekilde zarar verme yolu ne makul nede kabul edilebilir bir yoldur, nede netice alınabilir bir yoldur. Netice bizim bir birimizi anlamımız, özellikle bu bayram ikliminde anlamamız lazımdır. Kurban yakınlık demektir. Kişilerin Allah'a ve birbirine yakın olması demektir. Böyle günlerde biraz daha meseleleri biraz daha suhuletle ele almalı biraz daha can ve yürek yakmadan meseleleri ifade etmeli ve ortaya koymalı ve birbirimizi anlamaya çalışmalıyız. Biz bir takım adımlar atıyoruz, ama bununda tabi desteklenmesi lazımdır. Bir birimizi anlamaya çalışmamız lazımdır."

Ferit ASLAN- Bayram BULUT/DİYARBAKIR,