Sabah erken saatlerde, Gazi Caddesi'ndeki Ulu Cami'ye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'e, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İl Müftüsü Nimettullah Erdoğmuş, AK Parti İl Başkanı Halit Advan ve çok sayıda partili de eşlik etti.

Sabah yağışlı ve soğuk havaya rağmen Ulu Camii avlusu, bayram namazına gelenlerle dolup taştı. Bayram hutbesi ve ardından kılınan namazdan sonra Baken Eker ve beraberindekiler, Ulu Camii'de namazdan sonra geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı. Bakan Eker, Ulu Camii'ye bayram namazı kılmaya gelenlerle tek tek bayramlaştı.

Vatandaşların bayramını kutlayan Gıda arım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakırlı hemşerilerinin bayramını kutlamak için burada olduğunu belirterek, "Diyarbakır'da böyle güzel bir bayramı, Diyarbakır halkıyla kutlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bayramlar, Müslümanlar için sevinç günüdür, birbiriyle yakınlaşmasıdır. Bugün vesilesiyle insanlığa huzur ve barış diliyorum. Hem şehrimiz için hem bölgemiz için, hem milletimiz için, tüm Türkiye için, tüm insanlık için, huzur ve barışa vesile etmesini temeni ediyorum" dedi.



BB(GG/SS)