Bu yıl Karaman'da kutlanacak olan Türk Dil Bayramı etkinlikleri, hazırlanan 'Türkçe Treni'nin Ankara Garı'ndan hareket etmesiyle başladı. 'Türkçe Treni'ni uğurlama törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bu trenin adı ve yolcuları da ve gideceği yer de hiçbirimizin yabancısı değil. 'Türkçe Treni aralarında bizim ana dilimizin zenginliğini ve inceliklerini gösteren yazar ve sanatçılarla birlikte tüm değerli yolcularını ana yurdunu yani dilimize götürecek. Türk Dil Bayramı'nın 735. yılında Türkçenin başkenti unvanını gururla taşıyan Karaman'da 'Gençliğin Türkçe Kurultayı 'nın gerçekleşecek olmasından çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu kurultayda yeni anayasanın ve hukukun dilini tartışacak gençlerimize küçük bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Gençlerimiz ne kadar çok okur ve kelime dağarcıklarını ne kadar çok geliştirirlerse bu çabayı ve özeni gösterdikleri oranda düşünce ve duygularını ifade etme imkanına kavuşacaklardır."

Ankara Garı'ndan uğurlanan 'Türkçe Treni' sırası ile Kırıkkale ve Kayseri'ye uğradıktan sonra 11 Mayıs akşamı bu yıl 735'incisi kutlanacak olan Türk Dil Bayramı etkinliklerinin yapılacağı Karaman'da olacak.