Şanlıurfa’da bir dizi temas ve açılışlara katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, polis evinde günün değerlendirmesini yaptı.

Bakan Dinçer, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Pala ile çok sayıda okul idarecisiyle bir araya gelerek, Şanlıurfa’daki eğitim sorununu masaya yatırdı. Yaklaşık 3 saat süren bir toplantının ardından durum değerlendirmesini yapan Bakan Dinçer, şunları söyledi: "Şanlıurfa’da şuanda 678 bin 500 civarındaki çocuğumuza 2 bin 92 kurumda hizmet veriyoruz. Altyapı itibariyla yetersiz olarak gördüğümüz şehirlerden biriside Şanlıurfa’dır. Göç alan iller arasında yer alan Şanlıurfa’yı geçtiğimiz yıl içerisinde altyapı eksikliği yüzünden, bu ilimizi stratejik öncelik il olarak belirlemiştik. Derslik ihtiyacı Şanlıurfa’da oldukça yüksek gösteriyor. Şuanda okul öncesi eğitimde derslik başına 35 öğrencimiz, Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde, ilköğretim okullarında 48 öğrencimiz, orta öğretiminde ise 38 öğrencimiz bulunuyor. Her üç alanda da Türkiye’nin ortalaması üzerinde olduğunu ifade ediyorum” dedi.

Derslik başına öğrenci sayısını 30’a çekmek için temel stratejik hedef olarak çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Bakan Dinçer, “Derslik başına 30 öğrenci ve tekli eğitime geçecek bir hedefi başarmak üzere bugün bu konular üzerinde tartıştık. Çok kısa bir süre içerisinde Şanlıurfa’da derslik başına 30 öğrenci ve tekli eğitime geçecek türden stratejik planları gözden geçiriyoruz. Sadece 2012 yılında şubat ve ağustos ayında olmak üzere yaklaşık 5 bine yakın bir öğretmenin atamasını yaptık. Her şeye rağmen halen Şanlıurfa’ya 6 bin öğretmenin ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki yıllarda Şanlıurfa’nın bu öğretmen açığını çözmek için stratejik plan yapıyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında geçici tarım işçileri ve çocukların sorunlarına da değinen Bakan Dinçer, “Bu durum bizim için oldukça önemli bir sorundur. Bizim içimizi sızlatan bir durumdur. Bu çocukların eğitim konusunda eğitim sınıflarını oluşturduk. Burada sadece idare boyuttu değil, kültürel tercihlerin sorunların olduğunu da biliyoruz. Bunun için gerekli tedbirleri gözden geçiriyoruz. Çocuklarımızın eğitimi, bizim, ailelimiz ve ülkemizin geleceğidir. Ben buradan bu aileler, biraz sabırla çocuklarını okulla göndermelerini rica ediyorum. Bu vesileyle çocuklarımız kurtaracağız.”

Toplantının ardından Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bir süre partililerle görüştükten sonra kentten ayrılacağı öğrenildi.

 

AL,ÖP (RT)