Dün akşam saatlerinde Ankara’dan havayoluyla Şanlıurfa GAP Havaalanı'na gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, geceyi Polisevi'nde geçirdi. Bu sabah ilk olarak Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, polis mangasını selamlayıp, Valilik şeref defterini imzaladı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer, son günlerde PKK'lı teröristlerin okullara yönelik saldırıların hatırlatılması üzerine bu tip eylemleri düzenleyenlerin acizlik içerisinde olduğunu söyledi. Bakan Dinçer, şunları söyledi:

"Açık bir savaşta bile hastanelere, okullara, camilere saldırı yapılmaz. Hele hele okullara hiç kimse saldırıda bulunmaz. Okullarda çocuklar ve mahsum olan insanlar var. Dolayısıyla bugün bu okullara yapılan bu saldırıları büyük bir çaresizliktir. Ama daha da önemlisi herhangi bir beşeri değere sahip olmamanın bir etkisi olarak değerlendiriyorum. Gerçekten okullara saldırmak için, hastaneye saldırmak için herhangi bir beşeri değere sahip olmamak gerekiyor. Ben bu saldırıları yapanları şiddetle kınıyorum."

Okullara yönelik gerçekleştirilen saldırılarda veliler, öğretmenler ve öğrencilerin okullarına sahip çıkıyor olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Dinçer, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu saldırılar karşısında gördüğünüz gibi velilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz el birliğiyle karşı koyuyorlar. Hakkari Şemdinli'de velilerimiz okul yakılmasını protesto etti, yakanlara karşı çıktılar. Diyarbakır’daki saldırıda öğretmenlerimiz bu hareketi yapanların karşısında durdu. Biz elimizden geldiğince güvenlik tedbirlerini alıyoruz. Velilerimizin, öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin ve öğrencilerimizin de okullarına sahip çıkmaları halinde biz bu sorunu aşacağımıza inanıyorum."

900 ÖĞRENCİNİN ZEHİRLENMESİ

Bakan Dinçer'e, geçen hafta Viranşehir ilçe merkezinde ve taşımalı eğitim yapılan köylerde öğlen verilen makarna, çorba, yoğurttan oluşan öğle yemeğini yiyen 900 öğrencinin zehirlenip hastaneye kaldırılması da hatırlatıldı. Bu tip zehirlenme olaylarında denetimlerin yetersiz olup olmadığı sorusuna Bakan Ömer Dinçer, şöyle cevap verdi: "Bizim yaklaşık 50 binden fazla okulumuz var. 11 milyondan fazla öğrencimiz var. Yüzlerce yurdumuz var. Burada beslenme kurallarını iyi uymak ve hijyen şartlarına yerine getirmek gerekiyor. Bunun dışında bir uygulama olduğunda benzer problemlerle karşılaşmak her zaman mümkündür. Bu yüzden biz geçtiğimiz yıl okullarımızın kantinlerinin tanzim edilmesi orada satılacak yiyeceklerin sınırlandırılması, yemeklere standartların oluşturulmasıyla ilgili çok geniş kapsamlı bir çalışma yapmıştık. Bunlara uyulmaması takdirde bu tip sorunlarla karşılanacağımızı düşünmüyoruz. Bu konuda okul yönetimi denetimleri yapması ve tedbirleri gözden geçirmesi gerekiyor."

Şanlıurfa’da yaşanan eğitim sorunları üzerinde 2 ayrı toplantı düzenleyeceğini, ifade eden Bakan Dinçer, kentteki eğitim sorununu masaya yatırıp çözüm yollarını aramaya çalışacağını belirterek Harran Üniversitesi'nin Yeni Akademik Yılı açılış törenine katılmak üzere Osmanbey Kampusü'ne geçti.



AL,ÖP(SS)