Eğitim-Sen Denizli Şubesi üyeleri, yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde hem 4+4+4 eğitim sistemini, hem de Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in sendikalarına yönelik sözlerini protesto etmek için eylem düzenledi. Sendika binası önünde toplanan Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 50 kişi, ellerinde bulunan ve üzerinde 'Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i kınıyoruz' yazılı siyah çelenkle Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında slogan atan grubun eylemi için polis güvenlik önlemleri aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan sendika üyeleri, 'Öğretmen düşmanı Bakan istifa' diye slogan attı.

Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Ali Şimşek, siyah çelengi Milli Eğitim Müdürlüğü kapısının önüne bıraktıktan sonra basın açıklaması yaptı. Şimşek, Eğitim-Sen’in '4+4+4’e yönelik direnişinin bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tamamen kişisel düşüncelerini dışa vurmuş. Bunu yaparken de Türkiye’nin dört bir yanında örgütlü olan sendikamızı suçlamıştır. Bakan Ömer Dinçer’e bulunduğu makama yakışmayan suçlamalarıyla doğrudan sendikamızı hedef göstermesini kınıyoruz."

Basın açıklaması sonunda 10 Eylül’ün Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in doğum günü olduğunu ifade eden Şimşek, "Duyduğumuza göre bugün Bakanın doğum günüymüş. Doğum gününde bu eylemi ona hediye ediyoruz. İstifaya davet ediyoruz" diye konuştu.



RÇ(İÖ/AK)