Mili Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Sanayi Odası ( İSO ) Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısına katıldı. Toplantı öncesinde Dinçer bugün memurların yaptığı iş bırakma eylemine öğretmenlerin de katılmasını değerlendirdi.


" YASAL İŞLEM YAPMAYACAĞIZ "


Bakan Dinçer, memurların bugün yaptığı iş bırakma eylemine öğretmenlerin de katılmasıyla ilgili soruları yanıtlarken şunları söyledi:


"Öğretmenler hakkında yasal bir işlem yapmayacağız. Çünkü bir tepki mahiyetinde sadece öğretmenlerin değil tüm devlet memurlarının yaptığı bir uygulama. Ancak üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Çünkü çocuklarımız öğretmenlerimize emanet ve onların eğitilmesi için biz çaba sarfediyoruz. Öğretmenlerimiz hak arama konusunda ne kadar haklıysalar sorumluluklarını icra etme konusunda da o kadar hassas olmalılar. Bu açıdan bakıldığında ben eğitimin aksamasına üzüldüm. Bunu ifade ediyorum herhangi bir işlem yapmayacağım. Bunun meşru bir zeminde gittiğini görüyorum. "


 "BİZİM BÖYLE BİR HAZIRLIĞIMIZ YOK "


MHP tarafından verilen ilköğretim ve ortaöğretim okullarında verilen İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin kaldırılıp kaldırılmayacağı yönündeki soru önergesiyle ilgili soruyu da yanıtladı. Dinçer, "Ortada hiçbirşey yokken herhangi bir çalışma değerlendirme yokken, buna benzer konuların gündeme getirilmesi ve tartışma mevzuu yapılması hiç doğru birşey değil. Bizim böyle bir hazırlığımız yok. Böyle bir bilginin nereden çıktığını da bilmiyorum. Konuyla ilgili yapılan tartışmaları anlamsız buluyorum " dedi.


YENİ NOT UYGULAMASI


Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilkokula yeni başlayan öğrencilere not uygulamasının kaldırma hazırlığıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Ömer Dinçer, "Zaten ilkokulda not var mı ? " diye sordu. Bakan Dinçer, ailelerin 66 aylık olan çocuklarını okula göndermemeleri durumunda ceza kesilip kesilmeyeceği sorusunu da şöyle yanıtladı:


"Eğitim zorunlu hale geldikten sonra eğitime çocuklarını göndermeyen aileler için uygulanan idari tedbir neyse onlar uygulamaya devam edilecek. Herhangi bir değişiklik olmadı ki o konularda. Bu açıdan bakıldığında bilinmesi gereken gerçek 12 yıllık eğitim zorunludur. 66'ncı aydan sonra eğitim başlar ve 12'nci yıldan sonra biter. Bütün bu zorunlu süreç aileler çocuklarını eğitmek durumundadırlar ve bununla ilgili gerekli hasssiyeti gösterecekler. Biz de görevimizi yapacağız."


PÇK-UC (MK) (FOTOĞRAF)