MİLLİ EĞİTİM BAKANI DİNÇER'DEN SÜT HABERLERİNE TEPKİ


Burada bir konuşma yapan Dinçer, milli eğitim ile ilgili hep olumsuz haberlerin gündeme geldiğini belirterek medyayı eleştirdi. Okullarda süt dağıtımına ilişkin yapılan haberlere de tepki gösteren Bakan Dinçer, "7 milyon çocuğu süt dağıttık. İlk gün süte karşı hassasiyeti olan çocuklardan bazıları hastaneye gitmiştir. Sadece biz bunları görüyoruz. Malesef aslında geniş kitleye baktığınız zaman, bunların hiçbirisi belki de konuşulmaması gereken hadiseler iken, çoğu kez bunlar çok abartılarak ve genel olarakta Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel özelliğiymiş gibi sunulur. Halbuki biz çok büyük bir camiayız. Tabiki bir hadisenin bile olmasını istemeyiz. Biz sıfır hata ile çalışmak isteriz. Ama insanın olduğu yerde kontrol edemeyeceğimiz faktörler de oluyor maalesef..." dedi.


"VAN'I BİRKAÇ ÖĞRETMENİMİZ AYAKTA TUTTU"


Milli Eğitim Bakanlığı'nın büyük bir camia olduğunu belirten Bakan Dinçer, "Hep bardağın boş tarafı görülüyor. Olumsuz bir hadise koca camiaya mal edilmemelidir. Oysa ne kadar destansı olaylar da yaşanıyor o camia içinde. Ancak bu olumlu örnekler görülmüyor. Öyle öğretmenlerimiz, at sırtında en ücra köşelerde dolanarak kız çocuklarını okullu yaptı. Van depreminde birkaç öğretmenin öz verisi o kenti ayakta tuttu. Ancak bu kişilerin öğretmen olduğu görülmedi" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Aydın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yadigar İzmirli, Dinçer'e ve Vali Mutlu'ya hediye takdim etti.