Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, bugün sabah saatlerinde çeşitli açılışlar, karne dağıtımı ve İnci Kelfali Festivali'ne katılmak üzere özel uçakla Van'a geldi. Bakan Dinçer buradan da beraberindeki AK Parti Van milletvekilleri ve Van Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte Erciş İlçesi'ne geçti.

Bakan Dinçer ilk olarak, Turksat ve Turkcell Global Bilgi iş birliği ile ilçede açılan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi'nin (MEBİM) açılışına katıldı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 1 Mart tarihinde geçici binasında hizmet vermeye başlayan MEBİM'in, Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda Turkcell Global Bilgi ve Turksat iş birliği ile Van'ın en büyük nüfusa sahip ilçesi Erciş'te açıldığını söyledi.  Ciliv, 3 milyon TL'ye mal olan merkezde 100 depremzedenin çalıştığını, çalışanların yarısınında engellilerden oluştuğunu söledi.

Açılış töreninde konuşan Bakan Dinçer, bugün kendileri için bir gurur günü olduğunu söyledi. Erciş'e hayat kazandırmak adına çok iyi bir adım olduğunu belirten, Bakan Dinçer, "Burada özürlü çalışanlarına fırsat verildi. Van'da yaşanan depremin ardından herkes biraraya gelerek destek verdi. 72 bin çocuğu başka kentlere gönderdik. Bunlardan bazıları geri döndü. Bundan sonrada yeni bir hayat kurmak için dayanışma devam edecektir" dedi.

KARAMAN'DA KURACAKTIK

Erciş İlçesi'nde açılışını yaptığı MEBİM'i kendi memleketi olan Karaman'da kurmak istediğini belirten Bakan Dinçer, "Bu merkezi Karaman'da kurmak istiyorduk. Kendi memleketime hizmet olsun diye yapmayı düşünüyordum. Deprem sonrası burayı gördükten sonra firmayı çağırıp konuştum. Yeniden ihaleye çıktı. Bir başka firmayla anlaşıp buraya yaptık. 'Karaman'da olacağına burada olsun' dedik. Türkiye'nin en ucuz hizmet veren çağrı merkezi burası. En fazla istihdam sağlayan ve özürlü çalıştıran yer burası. Kimin aklında ne varsa Alo 147'yi arasın. Burada inanılmaz bir ekip çalışması var" dedi.

Bu merkezin medyada farklı aktarıldığını söyleyen Bakan Dinçer, buranın sanki öğrencilerin öğretmenleri ve okul idaresini şikayeti için kurulmadığını belirterek son verileri aktardı. Arayanlar arasında birinci sırada Açık Öğretim imkanlarını sorduklarını, ikinci sırada ise açık liseler ve SBS, üçüncü sırada ise ailelerin beklentileri olduğunu söyledi.

Bakan Dinçer'in ardından konuşma yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Tayfun Acerer, bilişim sektörünün yüzde 13, geniş bant internetin yüzde 88, çağrı merkezlerinin yüzde 22 büyüdüğünü söyledi. Fakat halen doyuma ulaşamadığını belirten Acerer, "ABD 200 kişiye, Avrupa'da 400 kişiye bir çağrı merkezi düşerken, Türkiye'de 1800 kişiye bir çağrı merkezi düşüyor. Dünya genelinde 12 milyon çağrı merkezi çalışanı varken, Türkiye'de bu rakam 50 binlerde seyrediyor. Çalışanların yüzde 60'ı kadın, yüzde 10'u ise engellilerden oluşuşor" dedi.

'40 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATANACAK' MÜJDESİ

Ardından Bakan Dinçer, öğretmen adaylarına da müjde verdi. Bakan Dinçer, "Atama bekleyen öğretmen adaylarına Erciş'ten müjde vermek istiyorum" dedi ve Ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Dinçer, "Şubat ayında da 17 bin kadro tahsis etmiştik. Bunu da Doğu ve Güneydoğu için kulandık. Yani bu yıl 57 bin öğretmen kadrosu verilmiş oldu. Bu da Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde verilmiş en büyük kadrodur. Bunun için Başbakan Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Maliye Bakanlığı tüm imkanlarını zorlayarak bu kadroları verdi" diye konuştu.



GÖ,OA(FE/SS)