Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bolvadin'de bazı tesislerin toplu temel atma ve açılış töreninden sonra Emirdağ'a geçti. Burada bir dizi tesisin temel atma ve açılışına katılan Bakan Dinçer ve Bakan Eroğlu, vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra tören alanına geçti.

Tören öncesinde Bakan Dinçer'e, Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Batman'da dün düzenlenen mitingdeki, "Cezaevlerinde açlık grevi yapanlara destek için salı günü kepenk açmayın, alışveriş yapmayın, öğrencileri okula göndermeyin, hayatı durdurun" şeklindeki çağrısı soruldu.

BÖYLE BİR ÇAĞRI SÜRPRİZ DEĞİL

Çabaları 'beyhude' diye yorumlayan Bakan Dinçer, şöyle konuştu:

"Onlar zaten bir taraflarıyla okullarımızı sabote ederek, okullarımızı yakarak, öbür taraflarıyla çocuklarımızı okullardan uzaklaştırarak, çocuklarımızın cahil kalmasını arzu eder bir görüntü çiziyorlar. Dolayısıyla böyle bir şeyi söylemiş olması çok sürpriz değil. Ama biz bütün gücümüzle, bütün öğretmenlerimizle okullarımız açık ve eğitimimizi yapacağız. Çocuklarımızın da geleceğini, onların bu tip taleplerine çok sıcak bakmayacaklarını biliyorum. Dolayısıyla bu tip şeylerin, özellikle eğitim üzerinden yapılan siyasetin çok 'beyhude' bir çaba olduğunu düşünüyorum."

Bakan Eroğlu ise nüfusunun büyük kısmı yurt dışında bulunan Emirdağlıların Avrupa'da Türkiye'yi tanıttığını söyledi. Konuşmaların ardından Bakan Dinçer ve Bakan Eroğlu, 8 tesisin açılışını gerçekleştirirken, 2 tesisin de temelini attı.

MAKAS KESMEDİ

Açılış sırasında küçük bir aksilik de yaşandı. Bakan Eroğlu'nun elindeki makas kurdeleyi kesmeyince zor anlar yaşadı. Bakan Eroğlu'nun kurdeleyi kesmekten vazgeçmesi üzerine Bakan Dinçer, "Sen kesmeden olmaz" diyerek kurdeleyi kestikten sonra elindeki makası Bakan Eroğlu'na verdi. Eroğlu da Dinçer'in makasıyla kurdeleyi keserek tesislerin açılışını yaptı.