Kurban Bayramı tatilini Afyonkarahisar'da geçiren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çobanlar İlçesi'nde bazı tesislerin toplu açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Belediye Meydanı'nda düzenlenen törende Bakan Dinçer ve Bakan Eroğlu, vatandaşlarla bayramlaştı. 8 yaşındaki Sude İlken Düşkün, Bakan Dinçer'e fincan takımı hediye etti.

Törende konuşan Bakan Dinçer, 4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle kendisine yöneltilen eleştirileri hatırlatarak, eleştirilerin ideolojik temelli olduğunu belirtti. Yeni eğitim sistemiyle tek tip insan yetiştiren eğitim sisteminin terk edildiğini savunan Bakan Dinçer, "Hazır olmadığımızı, bir krizin çıkmak üzerine olduğuna dair çok olumsuz haber yapıldı. Peki ben burada sormak istiyorum: 17 Eylül'de bir krizle karşılaştınız mı? Karşılaşılmadı" dedi.

BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLANDIK

Çocukların erken yaşta okula başlamasıyla ilgili de çok eleştiri aldıklarına değinen Bakan Dinçer, seçmeli dersler nedeniyle bölücülükle suçlandıklarını söyledi. Seçmeli derslerle çocukların ilgisine yönelik eğitim vermeye başlandığını vurgulayan Bakan Dinçer, "Lütfen 5'inci sınıf çocuklarına 'Hangi dersleri seçtiniz' diye sorun. Size 'turnusol' kağıdı gibi bu toplumun ihtiyaçlarını açığa çıkaracak cevaplar vereceklerdir. Din derslerini koyduk diye eleştirildik. Kürtçe dersleri koyduk diye bölücülük yaptığımıza dair iddialarda bulundular" dedi.

SEÇMELİ DERSLER MESAJDIR

Seçmeli derslerde sırasıyla uygulamalı matematik, yabancı dil ve Kuran-ı Kerim'in seçildiğini açıklayan Bakan Dinçer, bunun hem kendilerine hem de medyaya bir mesaj olduğunu belirtti. Türkiye'deki 17 milyon çocuğun tercihlerine saygılı olduklarına dikkati çeken Bakan Dinçer, "Çocuklarımız ve sizler, yani velilerimiz bizlere ve o medya mensuplarına çok güzel ders verdi" diye konuştu.

Daha sonra Bakan Dinçer ve Bakan Eroğlu, Çobanlar'da yapımı tamamlanan Yunus Emre ve Zafer camileri ile Değirmendere Köyü Taşkın Koruma Tesisi'nin açılışını, Kocaöz Beldesi'ne yapılacak ilköğretim okulu, Zafer İlköğretim Okulu'nun ek binası ve Göynük Köyü Taşkın Koruma Tesisi'nin temelini attı.