Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna Hersek’teki incelemeleri ardından dün akşam saatlerinde özel uçakla Dalaman Havaalanı’na indi. Geceyi Gökova Körfezi kıyısındaki Akyaka Beldesi’nde geçiren Bakan Davutoğlu, Azmakbaşı’ndaki restoranda köy kahvaltısı yaptı. Eşi Sare Davutoğlu ile gezen Bakan, Muğla Valisi Fatih Şahin’i makamında ziyaret etti. Bakan Davutoğlu, yılda 3 milyon turisti ağırladığı için Muğla halkına teşekkür etti. Muğla’nın dünya ve ülkede önemli bir yere sahip olduğunu belirten Bakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Muğla, bizim için çok özeldir. Her yıl dünyanın birçok yerinden 3 milyon turisti ağırlıyor. Kendimi Muğla’nın milletvekili, bakanı gibi görüyorum. Ben de Toroslar’ın bir ucu olan Konya’da doğdum. Aynı kültürü yaşıyoruz. Yaz tatillerinde Bodrum ve Marmaris’e geliyoruz. Tatil diplomasisi yapıyoruz. Yabancı devlet adamları da kıyılarımızda hem tatil, hem diplomasi yapıyor. Türk halkının misafirperverliğini gösteren Muğla halkına teşekkür ediyorum."

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Muğla Üniversitesi kampus alanı içinde yapılacak  Üniversite Camii’nin temel atma törenine katıldı. Üniversitenin ek binalarının açılışını da yapan Bakan Davutoğlu, yaptığı konuşmada üniversitenin 20 yılda çok önemli ilerleme kaydettiğini söyledi. Vali Fatih Şahin, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na Muğla manzarası yağlı boya tablosu ve Kavaklıdere dövme bakırdan yapılma el ürünü abdest ibriği hediye etti. Abdest ibriğinin temizlik sembolü olduğunu belirten Bakan Davutoğlu, hediyeden oldukça memnun kaldı.

DAVUTOĞLU’NU DUYGULANDIRAN PANKART

AK Parti Muğla İl Başkanlığı’nın 4. Olağan Genel Kurulu’na katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu, Yatağan İlçe Teşkilatı tarafından salona asılan ve üzerinde babaannesi Hacıkızebe’nin duası, "Kuzum, bal Ahmad’im oğlunla ordu, kızınla oba olasın, koç koç oğlanların ardına düşe, ayaklarına taş değmeye dünyalar ayaklarına gele, herkesler sana akıl danışa” yazılı pankart duygulandırdı. Atatürk Spor Salonu’ndaki kongrede binlerce partili Bakan Davutoğlu ve eşini karşıladı. Öte yandan Erhan Kalaycıoğlu adlı bir kişi Yatağanlı ve görme engelli olduğunu anlatırken, "Kaldırım bozuk olduğundan dolayı yürüyemiyorum" dedi. Davutoğlu, bunun üzerine "Eğer yollarda rahat yürümek ve standardınızın daha da yükselmesini istiyorsanız AK Parti belediyeciliğiyle Muğla’yı ve bütün ilçeleri tanıştıracaksınız. Hiçbir ilçe ayrımı yapmadan hizmet için gelecek seçimlerde 11 ilçe ve merkezde 12’de 12 istiyoruz. Bunu yapma gücüne sahibiz" dedi. Öte yandan tek liste halinde yapılan kogrede mevcut Başkan Nihat Öztürk güven tazeledi.



AB(İÖ/İD)