'53'üncü Uluslararası Nasreddin Hoca'yı Anma ve Mizah Günleri' programına katılmak için Konya'nın Akşehir'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ilk olarak Nasreddin Hoca'nın türbesini ziyaret etti. Bakan Yılmaz, protokol üyeleriyle birlikte temsili Nasreddin Hoca'yı şenliklere davet etti. Nasreddin Hoca'yı canlandıran tiyatrocu Deniz Oral da, davet üzerine şenliklere katılarak, Bakan Yılmaz ile birlikte türbenin önünde bulunan 'Dünya’nın Merkezi Burasıdır' yazılı kaidenin üzerine çıktı. Kaidenin üzerinde barış mesajı veren Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

''Nasreddin Hocamızın insan odaklı, insanı merkez alan, hayatın neşesini güzelliklerini herkesle paylaştıran anlayışının bütün dünyaya, bütün insanlığa hakim olmasını diliyorum. Anadolu zaten bu değerleriyle  tarihte dünyaya çok değerli katkılarda bulunmuş bir coğrafya. Bunların çok daha güçlü bir şekilde 21'inci yüzyılda, ülkemizde ve dünyada ses getirmesini, herkese ulaşmasını temenni ediyorum. Ben de bütün insanlığa barış, mutluluk, saadet diliyorum.''

Temsili Nasreddin Hoca da,''Artık kan akmasın, savaş olmasın istiyoruz. İnsanlar barış içinde kardeşçe yaşasınlar istiyoruz'' dedi. Temsili Nasreddin Hoca, eşeğine ters bindikten sonra çevredekilere şeker atarak türbeden ayrıldı.

GÖLE MAYA ÇALINDI

Temsili Nasreddin Hoca ve Bakan Yılmaz, daha sonra göle mayanın çalınacağı Gölçayır Beldesi'ndeki Akşehir Gölü'nün kıyısına geçti. Temsili Nasreddin Hoca, göle maya çalma töreni sırasında bu yılın kuraklık içinde geçmemesini, bolluk ve bereket içinde geçmesini temenni edip, mayanın tutmasını diledi. Bakan Yılmaz da, ''Tutacağı kesin ama bu kadar yoğurdu nasıl pazarlayacağız, onu düşünmemiz lazım'' dedi.

Temsili Nasreddin Hoca ve Bakan Yılmaz daha sonra temsili olarak göle maya çaldı.

Törene Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Mustafa Akış, Mustafa Baloğlu, Kerim Özkül ve Gülay Samancı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Faruk Bal, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul  ve davetliler katıldı. 



ATM,AA(İA/İD)