Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi’nde oturan babası Yaşar ve annesi Hadise Çelik’i ziyaret eden Bakan Faruk Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir önceki seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınacağıyla ilgili bir vaadi olduğunu hatırlatan Bakan Çelik, bu vaadin yerine getirileceğini söyledi. O dönemde 200 bin sözleşmeli personelin kadroya alındığını vurgulayan Çelik, kadroya alınmayan yerel yönetimlerdeki personel konusunun Başbakan Erdoğan’a aktarıldığını ve böyle bir sözünün olduğunu ifade ettiklerini kaydederek şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımız da 'Bizim hiçbir sözümüz yerde kalmamıştır' dedi. Yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili çalışmalarımızı şu anda sürdürüyoruz. Bu dönem içerisinde, yani bu yasama yılı içerisinde ya başında ya sonunda sonuna kadar mutlaka bu sorunu çözeceğiz. Onla ilgili yasal düzenleme hazır. Genelde sözleşmelilerle ilgili bir talep var. Sözleşmeli dediğiniz zaman şu anda bizim sistemimizde 156 bin sözleşmeli personel var. Bunlarla ilgili bazılarının talepleri, bazılarının da sözleşmeli kalma talepleri var. Bu boyutuyla da bir kez daha bir sözleşmelilik sistemimizi gözden geçirme imkanını elde etmiş olacağız. Ama vaadimiz olan yerel yönetimlerdeki sözleşmelilerin kadroya alınması konusunda bir sıkıntı yok. Onla ilgili düzenlemeyi yapacağız."

'BELEDİYELERDE 18 BİN SÖZLEŞMELİ VAR'

Belediyelerde son rakamlara göre yaklaşık 18 bin sözleşmeli personel bulunduğunu söyleyen Faruk Çelik, son zamanlarda sözleşmeli personel sayısında artış yaşandığını kaydetti. Kadroya alınacakları düşüncesiyle sözleşmeli personel sayısının artmasının yanlış olduğuna vurgulayan Çelik, "Mutlaka onun tarihi olacak, bir yerde kesilmesi gerekiyor. Bu konuda bazı duyumlar kulağımıza geliyor. Yerel yönetimlerde kadroya alınacak diye sözleşmeli personel sayısında bir artış olduğu şeklinde bilgiler de ulaşıyor, duyumlar da var. Bunlar yanlış yaklaşımlar yani. Bu çıkacak bizim kamuoyuna taahhüdümüz, belki hemen yeni yılla birlikte yapacağımız düzenlemelerin bir tanesinde yer alabilir" dedi.

'TÜRKİYE'NİN KAPISI HERKESE AÇIK'

Konya ziyaretini iptal eden İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile ilgili soruyu da yanıtlayan Çelik, şöyle konuştu:

"Türkiye’ye geleceğini kendisini açıkladı. Komşu cumhurbaşkanının ülkemize gelmesinden memnuniyet duyarız. Bu ziyareti planlayan kendisi, iptal eden kendisi, cevabı verecek olan da kendisi. Dolayısıyla bizim cepheden olan bir hadise yok, değişen bir şey yok. Türkiye’nin kapısı herkese açık, tüm komşularımıza açık, komşularımızla ilişkilerimize ne kadar önem ve hassasiyet verdiğimizi tüm dünya biliyor. Ama hangi nedenden dolayı Şeb-i Arus’a katılmama gerekçesini ortaya koydu, kendisinin açıklama yapması gerekiyor."



FK(FK/CK)