Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım Hanımlar Lokali'nin açılışına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dün Suriye yönetiminin menfur saldırısı sebebiyle Akçakale'ye gittiğini hatırlatan Bakan Çelik, TBMM’de bakanlığımla ilgili önemli bir yasa tasarısı görüşülürken Şanlıurfa Akçakale’de meydana gelen Suriye yönetiminin menfur saldırısı neticesinde dün Şanlıurfa Akçakale’deydik ve orada acımasızca parçalanan cesetlerinin defin merasiminin yanında yaralanan yavrularımızı hastanelerde ziyaret ederek onlara bir nebze de olsa moral verme çabası içerisinde olduk.

Gerçekten bir caninin acımasız bir insanın neler yapabileceği ülkesinde neler yaptığı dünya tarafından izlenen bir durum. 30 bini aşan vatandaşını katletti Esad yönetimi. Bunlar sanki az geliyor gibi menzili belli olan topları Türkiye’ye yöneltme cesaretini ve cüretini göstermesi son derece anlamlıdır. Ve size hemen şunu ifade edeyim bu toplar Türkiye yöneldiği andan itibaren yöneltenlerin başına ne geldiği öyle tahmin ediyorum ki sizler görmüşsünüzdür, düşünüyorsunuzdur. Türkiye yapılması gerekeni o topları Türkiye yöneltenlere karşı fazlasıyla yapmıştır. Eğer böyle bir yanlışın içerisinde olmaya devam ederlerse yine dün TBMM'de milletvekili arkadaşlarımızın katılımıyla gerçekleşen tezkere neticesinde de bu saldırgan tutumları devam ederse cevaplarını alacaklarını da bu vesileyle belirtmek istiyorum" dedi.

Tezkere konusundaki tutumundan dolayı CHP'yi de eleştiren Bakan Çelik, "Garip olan şudur Türkiye'ye böyle bir saldırı gerçekleşiyor. TBMM'de konu tartışılıyor. Tezkere alınacak tezkere bir savaş tezkeresi değil ama Türkiye'nin meydana gelebilecek olan durumlar karşısında elini güçlendirmeye ya da karşı tarafı caydırmaya yönelik bir tezkere tartışmasında parlamentoda ne yazık ki bir birlik sağlanamıyor. Hükümete ana muhalefet ve diğer muhalefet partisi destek vermeyerek tezkerenin geçmemesi için mücadele ediyor. Bu konuda birlik sağlamayacaksak, hangi konuda birlik sağlayacağız. Bu konuyu vatandaşlarımızın çok sağlıklı bir şekilde değerlendirdiklerini, değerlendireceklerini umuyorum" diye konuştu.