Kars'tan Ardahan'a geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Mustafa Tekmen'i makamında ziyaret etti. Bakan Çelik, günün koşullarına uygun bir personel rejimine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. Geçtiğimiz yıl 198 bin sözleşmeliyi kadroya aldıklarını anlatan Bakan Çelik, daha sonra Kazım Karabekir Spor salonundaki İŞKUR'un Toplum Yararına Çalışma Programının açılışında hazır bulundu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, "Günümüz şartlarına göre personel rejiminin ele alınmasında yarar var. Çok parçalı bir durum arz ediyor. A'lar, B'ler, C'ler, alfabetik harflerinde artık yeterli olmadığı bir şekiller alıyor. Günümüz şartlarında bir personel rejimine ihtiyaç olduğunu ifade ettik. Bu konuda çalışmalarımız var. Bunları sosyal taraflarla paylaştıktan sonra kamuoyuyla daha net bir şekilde paylaşmış olacağız. Sözleşmeliler bildiğiniz gibi bir ihtiyacın ürünü olarak gerçekleşiyor. Son zamanlarda sözleşmeli personel sayısında bir yığılma olduğunu gördük. 2011 yılında 198 bin sözleşmelimizi kadroya aldık. Ben sayın başbakanımızla da bu konuyu görüştüm. Seçim öncesi taahhüdümüz olmuştu. Çalışma yapmamızı istedi. Fakat bu dönem meclise bu konu gelmedi. Özellikle büyük şehirler için yerel yönetimlerin yasal düzenlemesi meclise gelecek. O zaman o çerçevede bu konuları ele alabiliriz" dedi. 

Ak Partili Belediye Başkanı Faruk Köksoy'u ziyaret eden Bakan Çelik, daha sonra Ardahan'ın Göle İlçesindeki Göle Kültür ve Kaşar Festivaline katıldı. Göle Festivalinde davul zurna ile karşılanan Bakan Çelik stantları gezdi. Burada Göle'nin Okçular köyünden Cemil Kırbayır için açılan stantıda ziyaret eden Bakan Faruk Çelik, Kırbayır'ın annesi Berfo Nine ile görüştü. 104 yaşındaki Berfo Nine, Bakan Çelik'den 12 Eylül döneminde gözaltına alınan oğlundan bir daha haber alamadığını belirterek, "Benim kapım bacam her zaman açık. Oğlum bir gün gelecek diye bekliyorum. Ne olur oğlumun kemiklerini verin. Onunda bir mezarı olsun gidip oğluma dua edeyim" diye yardım istedi.

Berfo Ninenin oğlu Mikail Kırbayır ve kızı Fatma Dönmez ise kardeşlerinin tek suçunun devrimci olduğunu belirterek onlarda kardeşlerinin kemiklerini istediler. Bakan Çelik, gerekeni yapacağını söyleyerek Berfo Nine'nin elinden öptü.

Öte yandan bakanı karşılarında gören bazı çocukların oyuncak tabancalar ile havaya ateş etmeleri dikkatlerden kaçmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, festivale katılanlarla birlikte bir süre halay çekti.



DB (KS/RT)