Bakan Çelik, Can Polat Pamay Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Zonguldak İl Başkanlığı kongresine katıldı. Bakan Çelik, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin dünyadaki ülkeler arasında 16'ncı büyük ekonomiye sahip bir ülke olduğunu söyledi. İnsan yaşamından, insan sağlığından daha önemli bir şey olamayacağını vurgulayan Bakan Çelik, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın şu anda TBMM'de olduğunu ifade etti. Bakan Çelik, "Sağlığınız yoksa paranın önemi yok. Onun için çalışan işçilerimizin sağlıklı ortamda çalışması adına, bizlere düşen ne ise onu gerçekleştireceğiz. İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nı hızlı bir şekilde çıkaracağız. Kaza olduktan sonra 'nasıl patlama oldu' değil, onun önlemlerini önden alan bir sistemi inşallah önümüzdeki ay içerisinde Meclis'ten geçirip yasalaştıracağız. Yaygınlaşan taşeron işçilerin durumlarını düzeltmek için ilgili taraflarla görüşmeleri tamamladık. Bu konuda da bu yıl içerisinde bütün haklara işçiler kavuşturulacak" diye konuştu.

'HER ŞEYİ NORMALLEŞTİRİYORUZ'

Meclis'ten geçen yeni eğitim sistemine de değinen Bakan Çelik, "Her şeyi normalleştiriyoruz, her şey demokratikleşiyor. Türkiye'de normalleştiremediğimiz sıkıntılı bir alanımız var, o da muhalefet. Muhalefet bir türlü Türkiye'de inatla normalleşmiyor. Ama siz inatla arkamızda durmaya devam edeceksiniz. İnşallah muhalefeti de normalleştireceğiz" dedi.

'ORDUMUZU KARALAMAYA ÇALIŞANLARA MÜSADE ETMEYİZ'

12 Eylül davasını da değerlendiren Bakan Çelik, şöyle devam etti: "Geçmişte ABD aya gidiyordu, biz müdahalelerle uğraştık. Şimdi mahkemenin kapısına bakıyoruz. Millet orada. Demek ki millet bundan ızdırap çekmiş. Tabii ki bu ülkede işkence yapanlar yargılanacak. Tabii ki ihtilal yapanlar yargılanacak. Millet iradesine göz koyanlar hesap verecek. Bundan hiç şüphe yok. Ama bunu fırsat bilerek, 'Peygamber ocağı' dediğimiz ordumuzu karalamaya çalışanlara müsaade etmeyeceğiz."

EREĞLİ'DE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNİ GEZDİ

Bakan Çelik, kongrenin ardından Ereğli İlçesi'ne geçerek, Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Akrabası olduğu öğrenilen Ünal Bayrak'a ait Ünallar Metal, AK Parti Zonguldak eski Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın sahibi olduğu İttifak Metal'de incelemelerde bulunan Bakan Çelik, daha sonra da Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeki Us'un sahibi olduğu Us Mühendislik firmasını gezdi. Burada açıklama yapan Bakan Çelik, "Tehlikeli iş alanlarımız olacak, riskli iş alanlarımız olacak. Ama o tehlikeyi bertaraf edecek önlemlerin alınması gerekir. Tabii işçinin bilinçlendirilmesi, malzemeleri kullanacak olan insanların bilinçli olması çok önemli. Biz, özellikle tehlikeli işlerde gerek çalışan, gerek işveren açısından yasaklayacı olmaktan yana değiliz. Bu çözüm değil. Gelin konuşalım, çözelim" dedi. Bakan Çelik, daha sonra ilçeden ayrıldı.



İÇ (EE/RT)