Şanlıurfa’da 2 gündür bir dizi açılış ve temaslarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, merkeze bağlı Çamlıdere, Karaali köy yolundaki 20 kilometrelik yolun açılışına katıldı. Açılış töreni öncesinde köylüler su, elektrik sorunlarıyla ilgili pankart asarak bakandan yardım istediler. Yol açılışında köylülere bir konuşma yapan bakan Çelik, ‘Birileri oy peşinde koşturuyor. Biz ise yol peşinde koşturuyoruz. Oy için bunlar yapılmaz. İnsanların gönlülerini ihtiyaçlarını çözmek gerekiyor. İnsanlar gönüllerinden size oy vermesi gerekiyor” deyip yol ortasına  kurdeleyi kesip köylülere hayırlı olmasını diledi.

DENGİR FIRAT; ‘ÖLÜM ORUÇLARINI ÇÖZEBİLECEK TEK KİŞİ BAŞBAKAN ERDOĞAN’

AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Şanlıurfa Kültür ve Araştırma Vakfı’nda (ŞURKAV) Şanlıurfa’nın elektrik sorunlarının tartışıldığı toplantıya katıldı. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fırat, CHP’li vekillerin AK Parti vekillerine biber gazını protesto için sprem sıkmalarını eleştirdi. Suriye’de yaşanan vahşettin bir an önce son bulmasını isteğini ifade eden Fırat, Türkiye’de gündemde olan açlık grevleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

“İnsani olarak bunu kabul etmek mümkün değildir. Makul olan taleplerin kabul edilmesi kanaatindeyim. Anadil eğitiminin bana göre temel bir hak olduğunu, insani bir hak olduğunu kabullenmiş olan bir insanım. AK Parti iktidara geldiği günden bugüne kadar devrim niteliğinde adımlar attı. Bu problemleri çözebilecek tek kişi ise bugünkü başbakanımız, o çözebilir. Halk nezdinde kredisi çok yüksektir. Her gün şehitlerin gelmesi anaların ağlaması hepimizi üzüyor. Kardeşlik ilişkilerimizi bozuyor. Ölüm orucunda olan kişilere acil tavsiyem biran önce kendi vücutlarını sakat bırakmadan ölüm meydana gelmeden bunu biran önce çözmelerini istiyorum. Verilmesi gereken mesaj verilmiştir. Bana göre bu mesajda alınmıştır. Bir canın kaybolmasını tasvip edebilmek mümkün değildir.”



ÖP,ÖS(AAA)